Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hány nap alatt készül el a...

Hány nap alatt készül el a személyi igazolvány?

Figyelt kérdés
Sziasztook! Héten utazom Erdélybe,és augusztus 3.-án jár le a személyim. Szóval a határon áttudnék menni de vissza már nem. Vagy szerintetek Magyarországba vissza engednének 4 napos lejárt személyivel? Vagy valami ügy lenne belőle? Most megyek személyit csináltatni (25.e van) és ha minden igaz 28.-án indulunk. Tudom, hogy kb 7 nap amíg elkészül, de a központba hamarabb át tudnám venni Budapesten nem?? Tudom, hogy előbb kellett volna rá figyelnem, de spontán jött az utazás. Vagy esetleg tudtok valami jó B tervet? Előre is köszönöm a vàlaszt! Megvetők kíméljenek!

#személyi igazolvány #Erdélybe utazás
2022. júl. 25. 12:20
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az állandó személyazonosító igazolvány kiadására irányuló kérelem elbírálásának ügyintézési határideje – ha a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a tényállás tisztázott– 8 nap, egyéb esetekben 20 nap.

Sürgősségi ügyintézésre nincs lehetőség. A kézbesítés nem számít bele.

De hogy mennyi a tényleges elintézési idő, azt nehéz megmondani. A központi okmányirodában volt olyan, hogy másnapra elkészült. Tavaly jogsit cseréltem az egyik bp-i. peremkerületben, az két nap alatt volt meg.

2022. júl. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!