Ez a szabály mióta van?
Sziasztok,
Jövő héten mentem volna külföldre, EU-n belül egy pár napos nyaralásra. De ezen a héten lejárt a személyim, így igényeltem egy újat, de csak utána tudtam meg, hogy azzal a papírral, amit adtak a személyi helyett, nem utazhatok külföldre és még ideiglenes személyit se kérhetek, mert a jogosítványom száma rá van vezetve. Ez mióta van így? Mert ez így azért elég nagy kibaszás. Főleg, mivel ahogy néztem némely konzulátus oldalát, konkrétan a lejárt személyivel kiengednének.
Mert csak múlt héten beszéltük meg ismerősömmel, hogy érdemes lenne kimenni pár napra és mivel azon a héten járt le, így ez maradt.
#3,4,5
Nem, nem volt így, régen kaptál helyette ideiglenes személyi igazolványt, amivel határt léphettél. Csak mostanában hozták be, ezt a jogsi felvezetést erre az igénylőlapra, ami miatt itthon használni lehet. Nekem ismerősöm jogsi nélkül még pár hónapja is ideiglenest kapott, amivel mehetett külföldre.
Nem használok útlevelet, csak Nyugat EU-s országokba megyek, oda elég a személyi, legalábbis szinte mindenhova, ami engem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!