Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik országba...

Szerintetek melyik országba érdemes és célszerú kiköltözni és ott munkát vállalni?

Figyelt kérdés

Szeretnék külföldre kiköltözni, és ott élni, de nem igazán tudom, hogy melyik országba célszerű elindulnom.

Esetleg írnátok jó és rossz tapasztalatokat?

Külföldiek válaszára is kíváncsi vagyok, akik már kint élnek valahol.

köszönöm

2010. szept. 20. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

nem tudom most mennyi idős vagy,de ha úgy számolsz,hogy csak 5-10 év múlva tudsz kimenni egy országba akkor még várnod kellett volna evvel a kérdéssel..

Ma teljesen más a helyzet mint mondjuk 5 év múlva lesz..Még azt se tudod,hogy veled mi lesz 5-10 év múlva..

Én soha nem vágytam arra,hogy külföldön éljek,dolgozzak,nem is igazán érdekelt..Mégis lassan 4 éve Angliában élek,dolgozom..

Már sokszor leírtam a történetet,hogy jutottam ki,és hogy élek..nem ismétlem magam,elég ha vissza nézed a hasonló kérdések válaszait..

De egy tanácsot adhatok,és nem árt megfogadni!

Teljesen mindegy,hogy melyik országba mész az adott ország nyelvét tanuld meg jól..Ha jól tudsz beszélni,ha érted mit mondanak,akkor van esélyed munkát találni,és ha van munkád akkor boldogulni is fogsz..Ha ez nincs meg akkor tegyél érte,hogy legyen,mert a nyelvtudás nélkül nem is kell ilyen kérdésekkel foglalkoznod..

2010. szept. 20. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sokban függ melyik ország nyelvét beszéled.

Ha jól beszélsz németül tök felesleges angliába gondolkodnod és fordítva.

Meg mi a szakmád, miben van gyakorlatod.

Nem az számit melyik országban élsz hanem hol fizetik meg a tudásodat tudsz dolgozni és élni.

Már több országban éltem, de mindig a munka hozta hogy hova megyek.

2010. szept. 20. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
első kérdés milyen nyelven beszélsz? ha angolul akkor értelemszerűen angol nyelvű országokba pl anglia,írország, ausztrália, amerika stb. ha németül akkor ausztria , németország. másik amit nézni kell hogy mekkora a munkanélküliség az adott országban, kell e munkavállalói engedély , vízum stb. milyen könnyű letelepedni és munkát vállalni külföldiként, mik a keresett szakmás stb.. aztán nem árt ha van az adott országban ismerősöd aki segít a kezdeti ügyek intézésében, szálláskeresésben. mindenesetre jó ha van legalább párszázezer ft félretett pénzed. pénz nélkül nekivágni a világnak nagyon rizikós és az emberek 90%-nak nem is jön be. szóval ez elég összetett dolog és ha itt kérded hogy hova menj az már rég rossz.
2010. szept. 20. 17:47
 4/7 anonim válasza:
Angol tanárom helyet Angliába kell menni buszvezetőnek az a biznisz. Hogy mért? mert r..adt sokat keresnek jah meg a mosogatásért is jól fizetnek (elvileg mert gyűlölnek mosogatni)
2010. szept. 22. 18:02
 5/7 anonim válasza:
utolso hozzaszolonak: a buszsoforok nem keresnek rohadt jol (a parom ezt csinalja, tehat tudom). mosogatas? minimal ber. szoval el kell gondolkodni. de egy biztos, barmerre mesz a nyelv az szukseges es lehet nagy igenyekkel es tervekkel kijonni, de lehet az elejen nem minden jon ossze ugy ahogy szeretned. en par eve takaritokent kezdtem es most jutottam csak be egy korhazba dolgozni. otthon 10 evet dolgoztam mar korhazban, de itt megis maskep mukodik a rendszer. sok sikert!!!
2010. szept. 22. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:

: tegnap 18:02

Azért nem olyan könnyű buszvezetői állást találni..A párom akinek otthon gyakorlata volt buszvezetésben itt kint 3-szor is próbálkozott,nem vették fel..(pedig folyékonyan beszél angolul)

A mosogató i állásnál (ami tényleg létminimum fizetést jelent) A busz sofőr jelentősen többet keress,de azért nem annyira,hogy tátva maradjon az ember szája..A párom azért akart busz vezető lenni,mert havi 1400 fontot ígértek,és 200 fonttal több lenne mint ami volt neki..Ha így vesszük,elég jó pénzt adnak..De ott is elég stresszes,és ott sem jobb mint otthon..Csak hát,nehéz buszvezetőnek bejutni..A takarításról még annyit,hogy már régen ne él az a meglátás,hogy "alantas munkát"az angolok soha nem csinálnak..A válság miatt,hogy sok angol elvesztette az állását bizony ma már elmennek takarítani is..Így viszont egyértelmű,hogy sok esetben az angolt alkalmazzák..(hiszen ő tud angolul)

A mai helyzetben egy munkanélküli angolnak is jól jön a létminimumi fizetés..Nem beszélve arról sem ,hogy itt is élnek olyan angol emberek,akiknek semmi iskolai végzettségük nincs,így az ilyen állásokra alkalmasak csak..

Szóval kedves kérdező,hogy melyik országba menj,és dolgozz?

Oda ahol társalgási szinten tudod az ország nyelvét,oda ahol a szakmád hiány szakma,és tuti biztos hogy alkalmazni fognak..

2010. szept. 23. 09:22
 7/7 anonim válasza:
szerintem meg nem volt anno nehez a buszsofori allast megszerezni. nalunk elsore sikerult ismeretseg nelkul. es valoban tobb mint a minimalber, de egy apolono tobbet keres!!
2010. szept. 23. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!