Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Vannak itt férfi világutazók,...

Vannak itt férfi világutazók, akik pénz nélkül vagy nagyon kevés pénzből hátizsákos turistaként utazgatnak aktívan a világban?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, hogy az emberek túlgondolják ezt, hogy mennyi pénz kell az utazáshoz. Nekem egész életemben ez volt egy szűnni nem akaró álmom, amit mindig halogattam, hogy majd ha lesz elég pénzem, majd ha lesz lakásom, amit kiadok és abból passzív jövedelmem, majd ekkor, majd akkor.

Aztán jött a covid, most meg a háború, a klímaváltozás is egyre jobban fenyeget... Nem akarok tovább várni, nem akarok úgy meghalni, hogy nem láttam világot, igazából nincs családom, nincs senkim és eddig is szó szerint csöves-nomád életet éltem, hogy egyszer eljöhessen ez az idő.

Vígh Bori és a Sárgaruhás lány nem mérvadó, mert fiatal lányok. Őket bárki szívesen befogadja és a közhiedelemmel ellentétben nem csak szexért, egy lánytól kevésbé érzik feszélyezve magukat a helyi idős nők és helyi fiatal lányok is. Igen, megvannak a veszélyei is, de ebbe most ne menjünk bele, meg lányokra számos országban, főleg szép, tengerparti, trópusi helyeken nagyobb szükség van, nagyobb hasznukat veszik apróbb kis munkákban, legyen az bogyógyűjtés, bébiszitterkedés, főzés, takarítás, tipikus női munkáknak vannak még itthon is tartva, nemhogy olyan országokban, ahol még erősebbek a hagyományos nemi szerepek.

Úgyhogy nekem korlátozottabbak a lehetőségeim férfiként, nem vagyok az a gyenge alkat, de nem is az, aki fizikailag erősen megterhelő munkákat végez kosztért és kvártélyért.

Pénzre mindenképp szükség van, így is tervezem, hogy legyen valamennyi passzív jövedelmem, de ha lenne bármi olyan tudásom, amihez csak egy laptop kell és dől a pénz már rég digitális nomád lennék, nem itt kérdeznék. Maximum azt, hogy wifim honnan lenne meg hol nem lopják el a laptopot. Úgyhogy utánpótlás, ciklikus aktív jövedelem nem nagyon lenne és nem is gazdag országok érdekelnek, ahol még az itthonitól is drágább a megélhetés, hanem főleg olyan ritkább, felfedezetlen helyek, mint Danny Boyle: A Part című filmjében.

És úgy tervezném, hogy pár hónapot eltöltök egy-egy helyen, amennyi jólesik és utána továbbállok, nem vagyok időhöz sem úticélhoz kötve.

Van ilyenre lehetőség, vagy ez az egész csak egy ügyes marketing és az említett utazós blogok is szponzorált kamuk?

Gyakorlati tanácsok érdekelnének.

2022. máj. 17. 21:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%
10.-s latom te meg hiszel a mesekbe. Krisztus koporsojat sem oriztek ingyen.
2022. máj. 18. 17:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

11:

A helyzet az, hogy egy időben rengetegszer voltunk vele baráti társaságban, ezért élőben láttam ezeket, nem pletykákból indulok ki, olyan emberektől kapott szívességet, akiket előtte-utána nem látott, eleve nem is ott aludt, hogy bármi történhetetett volna. Emellett pontosan tudom, anno mikor veszítette el a szüzességét, illetve egy ideig a többi sztorit is, ahol történt valami (nagyon ritkán), mivel barátnőm (ma feleségem) ki tudta szedni ezeket belőle.

Pl. tipikus azóta is emlegetett sztori, ahol végig jelen voltam, mikor egy nemzetközi rendezvényt szerveztünk, neki meg aznap szülinapja volt. Egy egyetemi menzán kajáltunk, neki nem volt aznapra jegye, a férfi konyhások simán adtak neki ingyen ebédet. Aznap a rendezvényen flörtölgetett egy külföldi öregebb faszival. Este mikor kocsmába mentünk, az öreg kinyomozta hol vagyunk, és meghívta több körre. Aztán egy másik nemzetiségű fiatal társaság hívta át, mikor meghallották, hogy szülinaoja van, onnantól kezdve velük dumált, és ők is fizették neki az italait. De nem tűnt el velük, mi is végig ott voltunk, majd éjfél után valamikor együtt mentünk haza a szállásra, egyik udvarlója sem jött, egyébként is másik csajjal aludt egy szobában. A fiatal társasággal többet élőben nem találkozott, de chateltek vele, és rá egy évre meghívták rajta keresztül az egész társaságunkat az országukba egy rendezvényre, sajnos elmenni nem tudtunk, ő sem.

2022. máj. 18. 19:32
 13/13 A kérdező kommentje:

"Ja, és nem tudatosan csinálja, nincs semmi hátsó szándéka, mikor barátkozik vagy flörtölget, de mégis majdnem mindig ez jön ki belőle."

A bajok azzal vannak, amire szerintem a 10-es is céloz, hogy azok a lányok, akik nagyon nem ilyenek, azok is felveszik ezt a szerepet a cél érdekében. És mivel nagyon nem ilyenek, nagyon frusztráltak tudnak lenni, ha nem kapják meg, amit akarnak. De mivel ilyenkor már nyakig benne vannak a szituációban, valamivel menteni kell a helyzetet, ami legtöbbször a szex, amit nem akartak, csak élesben nem úgy jött be a színészi játék, ahogy elképzelték, így muszáj volt. Emiatt még frusztráltabbak lesznek, ami férfigyűlöletben manifesztálódik és persze gyűlölik ezek után az ismerősödhöz hasonló lányokat is, hiszen azzal, hogy ilyenek léteznek, őt folyamatosan az ő saját kudarcára, sikertelenségére emlékezteti. Emiatt ő maga is beáll azok közé, akik szerint ilyesmi nem létezik. Mert ha sikerül a felette állót (akinek ezekért a javakért nem kellett szexelnie) lerántani erkölcsileg a saját szintjére, akkor már ő sem érzi magát annyira alsóbbrendűnek.

Mert ő sem akart szexelni és a végén már nem is maga a szexuális aktus az, ami a borzalmat jelentette számára, hanem az, hogy akkor, az adott szituációban ő nem tudta kivágni magát, a másik fél nyert, miközben ő okosabbnak gondolta magát. Még jobban tud fájni, ha utólag már eszébe jut, hogy mikkel tudott volna szex nélkül is szabadulni, mert az bizonyítja, hogy megúszható lett volna a szituáció, hogy talán más megúszta volna. Ha az elkerülhetetlent nem tudjuk elkerülni, attól még lehetünk mi a legjobbak, de ha az elkerülhetőt, akkor mindig ott van a kérdőjel, hogy talán más el tudta volna kerülni és akkor ő jobb lenne nálunk.

2022. máj. 19. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!