Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy tudnék fejlődni angolból?

Hogy tudnék fejlődni angolból?

Figyelt kérdés
Már 7 éve íntenzíven tanulok angolt, volt már több különtanárom is, mégse tudok még mindig beszélni, fogalmazást írni stb. Mit csinálok rosszul?

2022. máj. 12. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy intenzíven tanulod?
2022. máj. 12. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Az semmi, angol embereket erteni es magad megertetni egy kulon dolog.

Mondjuk en BBC World Service-t vagy 4-t hallgatnek, ujsagcikkeket forditanek.

2022. máj. 12. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha mondjuk sorozatokat nézek akkor általában mindent megértek angolul, viszont mikor arra kerül a sor hogy én beszéljek, vagy nyelvvizsga feladat megoldás nem megy
2022. máj. 12. 20:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A hallgatás, olvasás passzív készségek, a nyelv aktív használata (magadtól beszélni) nehezebb, ezen igazából nincs semmi meglepő. Ez olyan, hogy nyilván sokkal egyszerűbb megenni egy tányér eléd tett kész ételt, mint magad főzni. Soha nem fogsz te magad megtanulni főzni, ha csak más főztjét eszed.
2022. máj. 12. 20:29
 5/6 anonim válasza:

Ha nem megy a beszéd, akár kereshetsz is ki magadnak neten kérdéseket, nyelvvizsgára felkészítő jellegűeket, vagy bármilyen más témával kapcsolatosakat, amik érdekelnek. Próbáld meg őket megválaszolni, kifejteni. De pl. én emelt angol szakon voltam a gimi alatt, ahol a 1000 questions 1000 answers c. könyvet használtuk, amiben tipik nyelvvizsga témák vannak. Azok olvasgatásával kapsz ihletet.

Továbbá, ha a fogalmazásokkal eleinte én is hadilábon álltam, de pofon egyszerű! Keress utána a fogalmazás felépítésének, és látni fogod, hogy mind egy sémára készült. Rengeteg mondat van, amit szinte bármilyen témába be tudsz illeszteni, ezzel is növelve a szavak mennyiségét. Illetve nem árt, ha betanulsz jó pár szószerkezetet, amiket imádnak mind a tanárok, mind a vizsgáztatók. Nagyon sok anyag van fent, ami segíthet! Sok sikert! :)

2022. máj. 12. 20:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2022. júl. 11. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!