Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Amikor magyarországnál jóval...

Amikor magyarországnál jóval gazdagabb országba utaztok, nem kap el titeket az az érzés, hogy kiszúrt veletek az élet amiért ide születtetek?

Figyelt kérdés
Tudom, lehetne rosszabb is, de én mindig azt mondom, hogy ne bangladeshez hasonlítsuk magunkat európa közepén.

2022. márc. 24. 11:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Nem. Többnyire nagyon jól tudom, hogy az adott társadalom mit tesz jobban, mit tehetnék én a magam életében, hogy a magyar társadalom legalább egy csekély része is kb ugyanúgy cselekedjen , és tisztában vagyok a valóban a szerencsés véletlennek köszönhető körülményekkel is.
2022. márc. 24. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
De.
2022. márc. 24. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Melyik országra gondolsz? EU-n belül bárhová költözhetsz, bárhol vállalhatsz munkát, rajtad múlik, hogy melyik országban szeretnél élni.
2022. márc. 24. 13:01
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Sok helyen jártam már. Nemcsak Európában. Mindenhol vannak jobb és rosszabb helyek is. Egy városon belül is. Szinte minden nagyobb városban a "csillogás" mellett ott vannak a lepusztult kerületek is.

Ha nem jó itt, akkor szerencsét próbálhatsz máshol. Az anyagiakban lehet, hogy vannak eltérések, de alapvetően mindenhol ugyanazok az emberek problémái. Szóval máshol sem biztos, hogy boldogabb lennél. Máshogy is ugyanúgy vannak párkapcsolati problémák, munkahelyi konfliktusok, önértékelési zavarok, stb. . . .

2022. márc. 24. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen igazad van kérdező. 30 évvel a rendszerváltás után európa egyik legcsóróbb népévé váltunk. De én azt gondolom, ez a buta és lusta nép kőkeményen tehet erről.

Mindne lehetőségünk adott volt itt Európa közepén, hogy az életünk jobbra forduljun: tízezermilliárd számra idetolt EU-s pénzek, béke, lehetőség arrra, hogy felemelkedjünk.

De ennek a buta és mihaszna magyar népnek nem kellett a lehetőség, maradt az acsakrkodásnál, mifelénk az ostobaság erény, a tudomány helyett a pööcsfej focista a színvonal, és a többség képtelen lenne egy angol mondatot elmondani.

A lejtmenetet minden külföldi utamon egyre jobban érzem, és ez kb az utolsó 10 éveben kezdődött.

De ezért ne az életet vagy mást hibáztass. Ebben kőkeményen benne van ez a semmirekellő buta, lusta, tudatlan magyar nép.

2022. márc. 24. 15:19
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
anyamek a rendszervaltaskor voltak friss hazasok, fiatalok, gyermektelenek, siman dobbanthattak volna egy jobb helyre. de nem tettek. ugyhogy en dobantottam 33 evvel kesobb :D jo dontes volt, soha nem fogok mar Mo-n elni
2022. márc. 24. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
Hazaáruló korcs.
2022. márc. 24. 16:08
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Jellemzően rettentően unom a Magyarországnál gazdagabb helyeket, alig pár nyugati országot tudok csak tolerálni, engem pont inkább a nálunk szegényebb helyek vonzanak.
2022. márc. 24. 20:42
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
Hejj, utolso, hogy te mekkora vilagutazo, felvilagosult, meresz kalandor vagy, oriasi egyeniseg! Nem baj, hogy nem erre volt kivancsi a kerdezo, kosz, hogy megosztottad!
2022. márc. 25. 16:13
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
@9 Annyiban miért ne volna válasz, hogy kifejtettem, miért nem érzem így. Nem szúrt ki velem az élet, érdekesebbnek tartom, hogy nagy kultúrák határán élek, ennyi az egész.
2022. márc. 25. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!