Hol lehet török lírát venni ??
Figyelt kérdés
A tescoban lévő pénzváltó 30 százalékkal akarta adni a lírát mint az MNB hivatalos árfolyama . Lehetséges ez ?2022. febr. 18. 17:33
1/7 anonim válasza:
ÉN is azt néztem. Pesten, a pénzváltóban, ahol mindig váltok, mert ott váltanak a legjutányosabban, is 35! forintért adnak egy lírát, úgy hogy jelenleg olyan 22.7 forint... Én kint fogok ATM-ből pénzt levenni.
2/7 anonim válasza:
Lassan már ingyen is hozzád vágják...
3/7 Valentino BROssi válasza:
A pénzváltó nyilván fedezi az eladási árban a volatilitást - az olyan fizetőeszközök amiknek gyakran változik jelentősen az ára valamilyen irányban mindig többe kerülnek a vevőnek. Teljesen jogába áll az árkockázatot vagy illikviditást beépíteni az árba. Ha spekulálni akarsz akkor úgy is forexen veszel, nem fizikai fizetőszóközben.
4/7 anonim válasza:
Pont a török lírában sok a kockázat , mert köhög a török gazdaság. És nincs stabil , garantált kereslet rá itthon. Így aztán ára van a kockázatnak… Tehát vigyél szépen bankkártyát vagy eurót, esetleg dollárt és intezd helyben.
6/7 anonim válasza:
Eldöcögsz a reptéren az első ATM-ig és veszel fel pénzt. Magyarországon nagyon max eurót vagy dollárt érdemes váltani, minden más drágább, mint egy pénzfelvét.
7/7 anonim válasza:
Mi a bánatos fasznak váltanál itthon egy ilyen negyedrangú és épp zuhanórepülésben lévő valutát, mint a török líra?
Ha nagyon muszáj, akkor normális árfolyamon váltasz eurót vagy dollárt és kint átváltod azt. De komolyan, 2022 van, miért nem kártyát használsz, mint egy normális ember? Ott is léteznek ATM-ek, ha piacozásra vagy hasonlókra elkerülhetetlenül szükség lenne némi kp-re.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!