Melyik országba érdemes kiutazni végleg? Részletek lejjebb.
Egy ideje egyre jobban aggasztanak a hírek, és egyre jobban gyűlölöm Magyarországot is, több okból, a felsorolásukhoz egy nap is kevés volna. Kiutazáson gondolkodom, még akkor is, ha tudom, hogy sosem lesz igazán otthonom, vagy nem fognak befogadni, mert ugye, "migráns" leszek. "Se kutyám, se macskám", szóval nincs párom, se gyerekem, se hitelem, se lakásom, autóm, bármim. Harmincas éveimben járok. Az angol is megy, igyekszem egy másik nyelvet is magamra szedni, bár arra nem számítok, hogy sokat nyomnak a latba, mert mégiscsak magyar bevándorló leszek, nem több. Eddig raktárakban dolgoztam, komissiós-adminisztratív területeken, gépeket is tudom kezelni, nem is akarnék többet vagy jobbat kezdetnek.
Nem férhet hozzá kétség, hogy keresve sem találhattam volna rosszabb időpontot, viszont ez a vírus sosem fog eltűnni, és ha erre várok, egész életemben egy helyben toporoghatok. Mely országokban érdemes próbát tennem, hogyan lehet ennek nekilátni egyáltalán? Mire kell ügyelni, hogy ne verjenek át? Oh, és nőnemű vagyok, csak hogy tényleg ne legyen olyan egyszerű...
Gondolom, beüthetném mindezt valamelyik keresőprogramba, de a száraz információk és reklámszöveg nem rejtenek tapasztalatot, nekem pedig épp arra lenne szükségem.
U.i.: Bocsánat, ha nem sikerült eltalálnom a kategóriát, vagy ha már feltették ezt a kérdést egyszer vagy többször valahol... először keresni próbáltam hasonlót, de nem találtam. Szóval jöhetnek a linkek is a korábbi kérdésekhez :)
Hello,
Szerintem mindenki aterzi amit leirsz en nem eppnen egyedul vagy ebben a szituban. En 15 evet eltem kulfoldon mas orszagokban es 2 eve vagyok itthon. Jelenleg se megallapodni, se ferjez menni, se itthon uzletet nyitni, gyereket szulni NINCSEN SZANDEKOMBAN. Inkabb aggodom a gyerekem miatt majd aki beleszuletik egy 19. szazadi gondolkodasu orszagba. Koszonom szepen nem kerem.
Tanacsaim naked:
1, Semmikeppen ne menj egy olyan orszagba ahol meg nem jartal es nem tudod a korulmenyeket. Ha megteheted, utazz oda egy par napra, nezz szet, kerdezoskodj.
2, Nyelv. Jo ha megy a nyelv de ne ragaszkodj hozza annyira. Majdnem mindenki beszel angolul es csak annyi a dolgod, hogy eladd magad. Jo, en konnyen beszelek mert mar 10x megcsinaltam azt amit te akarsz, de minnel tovabb huzod annal tobb remiszto gondolat jon az ember eszebe es akkor sem csinalja, vagy nem meri.
3, Ami igazan megmosolyogtatott: Az aggodalom a migrans kerdes miatt, hogy bevandorlo leszel. En itthon fuggetlenkent magyar allampolgarkent jobban migransnak erzem magam miota hazajottem, mint akarmelyik orszagban ahol eltem eddig huzamosabb ideig.hahahah :D KONKRETAN! Ezen nem aggodnek es garantalom, hogy ez a felfogasod, ha kimesz eltunik.
4, Azzal a tapasztalattal amid van, fogsz munkat talani, ezt biztosra veszem, de azert ne szallj el a relaitas talajarol sem. Elutasitast kezelni es tovabb menni, kuzdeni.
5, Hogy mely orszagok? - En 2x mentem olyanba ahol egy kukkot sem tudtam a nyelvbol, voltam abban az orszagba es megis megalltam a helyem.
Kivanok neked sok sikert es sok sok szerencset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!