Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy az elektromos rollerek a zöld forradalom részei, holott az emberek nem autó helyett, hanem gyaloglás helyett használják?

Figyelt kérdés
És mint ilyen, egészségtelen fordulatot hozott a közlekedésbe

2021. okt. 10. 17:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Jáj de bírom ezt az felfogás..

Könnyü kisvárosként/falusiként hogy "persze,az én időmben 10 km lementünk"

Aha,és aki pl nincs jó erőben?

Vagy egyéb okok?(pl mozgási bajok,vagy valami)

És nem,nem gyaloglás helyett használják letöbbje,hanem azért mert mondjuk 60 km budapest,és mondjuk nem mind1 hogy 30 perc alatt járja meg,vagy 1 óra alatt?

És tudjuk,addig még lehet hogy le is szúrják 1 óra alatt egyes emberek,vagy kirabolják.

2021. okt. 12. 15:06
 12/17 anonim válasza:
100%

Én pont a gyaloglás és a rövidtávú tömegközlekedés helyett rendeltem egyet. Ha pl. délután 4 környékén próbál valaki villamosozni, az tudja, hogy heringjárat...

Gyaloglás meg részemről csak a leizzadás miatt problémás. Tudatalatt sietve akarok haladni, és mindig az a vége, hogy kifáradva érek oda valahová. Ettől még nem aggódom, mert a kiesett mozgást úgyis ledolgozom futás közben.

A közlekedésbe pedig szerintem nem az elektromos rollereket kellene hibáztatni, hanem a törvényhozókat, akik nem sürgették az ésszerű szabályozását az eszközöknek.

És valamilyen formában azért biztos része a zöld forradalomnak, hiszen ha csak pár ember is hajlamos rollerrel elgurulni melóban kocsi helyett, annyival kevesebb szmogot kell beszívnia az embereknek.

2021. okt. 21. 15:54
 13/17 anonim ***** válasza:
#9, felnőtteknek is van nemelektromos roller, és aki olyannak jár, szerintem annak sincs baj a "fejebeb" :)
2021. okt. 21. 16:15
 14/17 anonim válasza:
100%

Nem tudom kérdező, hogy miért annyira hihetetlen, hogy emberek autó helyett rollert használnak.

Polgárdiban lakom 2,4 km-re a vasútállomástól. Székesfehérvárra járok dolgozni családi kis Kft-nél, mely a vasútállomástól kb 3,6 km-re van (busszal sem járnék jobban a sétánál sajnos). 1 hónappal ezelőttig kocsival jártam, mert összesen sétálással több, mint 70 perc ment volna el, ha vonattal jártam volna. Egy nap így összesen 140 perc csak sétát jelentett volna!! Itt megjegyezném, hogy nem a séta ellen vagyok (szoktam sokat túrázni, kerékpározni), de így mindig egyel korábbi vonatokkal kellene mennem, mert vagy nem érnék be időbe melóba, vagy hazafelé éppen nem érném el a vonatot gyalog, és várhatnék a következőre.

A növekvő benzinárak és a reggeli fehérvári dugók miatt október elején beszereztem egy Xiaomi S1-es rollert meg egy vonatbérletet. Így eddig összesen kb 20-szor jártam be így, és konstatálnom kellett, hogy még az autóhoz képest is időt nyerek (tény, csak pár perc, de meglepődtem). Szerencsére nekem pont igazodik a menetrend a napi rutinba így, hogy rollerrel járok az állomás és a célpontok között. Hideg szerencsére engem nem zavar, úgyhogy ez számomra járható út egész évben, max nagy esőkben lehet gond. A személyvonatok itt a villamosítás óta modern Flirt motorvonatok, a roller a lábamnál tökéletesen elfér. Viteldíjat nem kell rá megfizetni, míg a biciklire havi 3200 Ft-ot kéne.

Eddig havonta összesen kb 1000 km-t autóztam el (7-es úton, matricám nem volt), a kocsi közel 6 litert fogyaszt. Az mostani benzinárakkal kb. 30.000 Ft, míg a vonatbérlet 14.200 Ft. Erre autóval rájött volna még nyilván az egyéb járulékos költségek is (kopás, olajcsere, gumi, stb). Szóval havi szinten simán 20.000 Ft felett van a spórolás, ami azt jelenti, hogy a roller fél év alatt megtérül. Arról nem is beszélve, hogy Fehérváron végig majdnem kerékpárúton tudok menni, tehát nem kell a nagy forgalomban idegeskedni, meg a szerencsétlenkedő autósokkal foglalkozzak, mint kocsival eddig.

Szóval igen, én kocsiról váltottam villanyroller + villany motorvonat kombinációra, amit egyáltalán nem bántam meg.

2021. nov. 1. 14:15
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi a hihető beszámolót

Ezek fényében felül fogom vizsgálni az álláspontomat

2021. nov. 1. 15:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Az emberek sokan vannak, sok félék és sok féle élethelyzetre sok féle módon reagálnak. Mivel te jellemzően egy (pár) féle embertípussal találkozol (ahogy a legtöbb ember is csak a saját környezetével találkozik jellemzően), így a saját tapasztalataid azokról szólnak, akikkel találkozol - ez viszont eltorzítja az ítéleted, mert egy szűkebb csoporttal szerzett tapasztalatok alapján általánosítasz mindenki másra is.

Valószínűleg azokat a fiatalokat, akiket te ismersz és azt látod, hogy séta helyett rollereznek sokszor apu/anyu vitte suliba kocsival és csak onnan sétáltak, ahol a szülők kitették őket.

Ha nem kaptak volna rollert, akkor meg lehet, hogy hamarosan (amint elérik a kort, hogy használják) motort, vagy autót kértek volna, hogy ugyanúgy megspórolják a sétát.

Én jellemzően tömegközlekedek és (kisebb részben) gyalogolok. Lime rollert olyankor használok, ha a tömegközlekedés nem megoldás, vagy kimarad, a gyaloglás meg lassú és gyorsabban akarom megtenni az utat, mint gyalog tudnám. De volt már olyan, hogy azért rollereztem, mert megsérült a lábam és kímélni akartam a gyaloglástól. Korábban ilyenkor taxit hívtam, most meg rollerezek.

Csak néhány rollerest ismerek, ők jellemzően autó/motor helyett használják.

2022. febr. 7. 14:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm horizontom tágítását!
2022. febr. 7. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!