Máshol is ezt csinálják a covid kapcsán?
Figyelt kérdés
Pár napot Bécsben töltöttem. Mindenhol kérték az oltási igazolást, például szállást eleve csak azzal lehet foglalni, de a helyszínen ismét elkérik. Egy étterem teraszára sem lehet anélkül kiülni, mindenhol kérik lépten nyomon, sehova nem lehet nélküle bemenni. Plusz maszk szinte mindenhol kell. Az éttermekben elkérik az ember nevét címét telefonszámát. Félelmetes ami ott megy. Nyáron voltam Horvátországban, egyszer kérték a határon és többet nem zaklattak. Kegyetlenül túl van tolva az egész, mintha valami halálos betegség terjedne. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha valóban lenne valami durva járvány, akkor mit csinálnának.2021. szept. 29. 17:47
1/18 anonim válasza:
Azt ne feledd, hogy hiába tekintik sokan egyszerű náthának meg hasonlóknak, attól ez mèg egy gyorsan fertőzni képes, halálos szövődményeket is okozni képes vírus. Nem véletlen, hogy lakosságarányosan Ausztriában jóval kevesebben hunytak el e betegség következtében, mint Magyarországon. Lehet ijesztő, lehet akár túlzó is az alaposságuk, de nem is ment el annyi ember, aki tovább is élhetett volna.
2/18 A kérdező kommentje:
Meg nincs is turista. Nekem is elment a kedvem, hogy odamenjek. Komolyan nem értem, miért nem ülhet be bárki egy nyitott teraszra. Ahova csak oltott emberek mehetnek be, minek a maszk? És a többi, teljesen értelmetlen baromság.
2021. szept. 29. 18:46
3/18 anonim válasza:
Egy halálos betegség terjed...
Németországban is hasonló a szigor, de meg lehet nézni, hogy ebben a két országban mennyivel kevesebb a halálos áldozat...
Pl pont a napokban olvastam, hogy Hongkongban hónapok óta nincs új regisztrált megbetegedés, elővigyázatosságból mégis maszkot hordanak.
4/18 A kérdező kommentje:
Nem, alapvetően nem halálos betegség. Vannak, akik meghalnak, ha elkapják, de aki valamiért gyenge, öreg, beteg, stb. az másba is belehalhat, például egy szalmonellafertőzésbe is. Ha halálos lenne önmagában, akkor mindenki belehalna.
2021. szept. 29. 19:14
5/18 anonim válasza:
Gyakorlatilag nincs olyan betegség, amibe "mindenki belehal"...szerinted a rákos megbetegedés sem halálos?
6/18 anonim válasza:
Az emberek teljesen be vannak hulyitve egy szar natha miatt, es ez meg csak rosszabb lesz ahogy jon az 5., 6., es szazadik hullam meg a mu, epszilon, zeta aztan dupla alfa, dupla beta es igy tovabb a vegtelensegig.
7/18 anonim válasza:
En egesz nyaron kint dolgoztam Ausztriaban, vendeglatoskent. Gyakran jartam Becsbe, de SEHOL nem kertek tolem semmit... 2 helyen mutattam meg a papirom:egy 10 ezer lakosu varos strandjan es a mellette levo kinti barba (június kozepen csak)
8/18 anonim válasza:
Apukám is egy szar náthába halt bele?
9/18 anonim válasza:
Durva, kerdezo, hogy azon kell csodalkoznod, hogy mashol miert nem szarul kezelik a jarvanyhelyzetet. Bohockodas fegyveresekkel nincs, csak vilagjarvany van a magyar parhuzamos univerzumon kivul.
10/18 anonim válasza:
6-os, menj a fāszba, normál évekhez képest egy kisvárosnyival több ember hunyt el ebben az országban, mi a pįcsának kell másfél év után is bagatellizálni egy létező veszélyt? Kolléganőm makkegeszséges ötvenes anyját sajnos elvitte ez a szar, például.
Nem, nem rettegni kell, hanem ésszel, elővigyázatosan cselekedni. Ezt teszik az osztrákok és ezt nem tesszük mi, magyarok. Látszik is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!