Ha bárhova költözhetnél a világban, hova mennél és
miért?
Mindenképpen valami nem nyugati multikulti helyre. Szingapúr, Kuala Lumpur, Isztambul, Hong Kong, ilyesmi. Vegyül sok kultúra, nagyjából a világ összes konyhája elérhető, jól be vannak csatornázva a világ légiforgalmába, anélkül magas az életszínvonal, hogy az emberek olyan baromságokra szórnák a pénzt, mint nyugaton (5 évente cserélgetett bútorok, meg 2 évente cserélgetett autók).
2021. aug. 30. 03:45
Nem multikulit helyre akarsz menni, hanem oda, ahol vegyül sok kultúra. Nem akarlak elkeseríteni, de a kettő ugyanazt jelenti.
2021. aug. 30. 08:01
13/23 A kérdező kommentje:
#11 a multikulti és a kultúrák keveredése ugyanaz🤣De honnan tudod, hogy ki milyen gyakran cserélgeti a bútorokat meg az autókat? És téged az miért zavar, ha a szomszéd kétévente lecseréli az autóját, ez téged gátol valamiben? Nem értem a logikát.
A 11-es szerintem azt írta, hogy NEM NYUGATI multikulti helyre akar menni.... Tehát ami multikulti ugyan, de nincs nyugaton. Vagy én értem félre?
2021. aug. 30. 14:34
@12 & 13 Értem én, hogy életetekben nem hagytátok el a kontinenst, meg az origó is megírta, hogy haha a multikulti és a kultúrális keveredés az más, de ettől még nem lesz igazatok.
Amúgy a végtelen vásárolgatás azért zavar, mert rendkívül megvetem az ilyesfajta ostobenkó konzumerizmust, aminek annyi az eredménye, hogy legyártunk egy rakat dolgot feleslegesen.
2021. aug. 30. 14:54
16/23 A kérdező kommentje:
Ja mert Ázsiára nem jellemző, hogy ott sokmindent gyártanának és abszolút környezettudatos ott mindenki. Ja várj csak, mégsem.
Igen, Szingapúr pl pont egy zöld hely, de azért ezt a teljes keleti világra ráhúzni erős túlzás. Ja és pl Svájc, Norvégia is nagyon zöld és figyelnek a környezetvédelemre. A materializmus meg tényleg a nyugati világ betegsége, azon belül is főleg Amerikáé, de azért keleten sem mindenki olyan, mint egy buddhista szerzetes.
@16 Egy svájcinak meg egy norvégnak jóval nagyobb ökológiai lábnyoma van, mint a legtöbb ázsiai országban élőnek, hagyjuk ezt a hülyeséget. Attól, hogy a Nyugatnak van pénze Bangladesbe exportálni a kínos iparágakat meg a szemetét, még nem lesz globálisan zöld.
2021. aug. 30. 16:19
"nem hagytátok el a kontinenst, meg az origó is megírta, hogy haha a multikulti és a kultúrális keveredés az más"
Te magad sem érted, hogy miről beszélsz.
2021. aug. 31. 00:03
19/23 A kérdező kommentje:
#17 Svájcnak hogy lenne már nagyobb ökológiai lábnyoma, mint a többmilliárdos Ázsiának?🤣🤣Huh de nagyon okosnak hiszed magad, csak fogalmad nincs semmiről.
@19 Olvasd már vissza, hogy mit írtam. Egy svájcinak. Nyilván nincs értelme összevetni pármilliós európai országokat mondjuk Pakisztánnal, viszont az egy főre jutó adatokat már igen. Alapvető szövegértési hiányosságokkal ne engem próbálj már meg lehülyézni, az ég áldjon meg.
2021. szept. 1. 14:35
Kapcsolódó kérdések: