Most miért utazik mindenki úgy mint az őrült?
Nekem pont úgy jött ki, hogy a lezárások előtt 2 héttel értünk haza, és abszolút felüdülésnek tűnt, amikor ~16 hónap után újra merhettünk külföldre menni múlt hónapban (2020 nyarát persze skippelve).
Akik túlnyomórészt 2019 nyarán voltak utoljára külföldön, azoknál nem nehéz megérteni miért extázisszerű a külföldre utazás szerintem.
Én se értem. Ez inkább onzoseg, hogy egy bizonyos életszinvonalról (mert a kulfoldi, de sokaknak a belföldi nyaralas is azt jelzi), nem ohajtanak lemondani, még vilagjarvany eseten se vagy annak ujabb belobbanasahou valo hozzajarulas veszelye eseten se.
Pedig varhato atlageletkorunk idehaza is 70 sok év, így ha kimaradt volna 2 nyár, de ezzel es meg sok massal a virust vissza lehetett volna szoritani, akkor annyi ido lenne ezt potolni kesobb is.
Mi lemondtunk rola. Belfoldon is csak rokonok nyaralojaba, ingatlanaba mentunk. Raadasul tudja az ég, nem art sporolni se, a kozelunkben is van boven kirandulohely, latnivalo, strand.
masreszt utaztam sokat, 2 evet kihagyni nem vágja a lelkemet a földhöz, sőt, ha később végre kötetlenebbül lehetne menni, akkor még jobban megbecsülöm és kihasználom az utazasokat (példaul a tajat nezem, nem a mobilom, kiprobalok helyi eteleket olyat is, amire maskor fujjoltam...igaz a vuhani piacra gondolva ez jo sz@r pelda:-)
Figyu, sokaknak pont a bezárások hozták meg azt a szemléletet, hogy megtanulják jobban értékelni a szabadságuk értékes módon való kihasználását. Rengetegen továbbá nem szenvedtek el anyagi megterhelést a covid alatt, a #maradjotthon életmód mellett, meg azért fel tud gyűlni egy kis lóvé.
" Annyi klassz taj van itthon is"
Na ez az amit sokan félreértenek. Van, akinek ez jön be. De van, akinek a kristálytiszta Adria, a kopár hegyekkel. Van akinek az Alpok vagy norvég fjordok, a nyáron is hűvös éghajlattal. Vagy a trópusok a totál más kultúrákkal, gasztronómiával. Ebben nincs semmilyen utálat a Szülőhaza iránt, egész egyszerűen ezeket nem tudja Magyarország. Amit a Hazánk tud, azt meg más országok nem. Csomóan egész gyerekkorukat a Balatonon töltötték, nekik az akkora élményt nyújt, mint egy budapesti lakosnak átbuszozni a Lánchídon kétszázhetvenötödjére. Szerintem alapvetően erről lehet szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!