Ha Kárpátalja ennyire élhetetlen lett néhány éve, miért vannak még, akik eltökélten MARADNI akarnak? Ilyeneket olvasok rendszeresen: munka alig, ha van halálra dolgozod magad, fizetés 6000 hrivnya, nyugdíj 2000, egészségügy romokban. Tényleg érdekel!
Valóban rendkívül érdekes számomra azon kevés ember megléte, akik ezek után is maradni akarnak és segíteni akarják a többi ott maradt magyart.
Vajon mi motiválhatja őket, ha még az ukránok is el akarnak onnan jönni, nem csak a helyi magyarság túlnyomó többsége?
És akkor a kirekesztő és megbotránkoztatóan nevetséges nyelvtörvényről még nem is ejtettünk szót...
Szia.
Sokan vannak akik tanulatlanok vagy pedig öregek
Emiatt is nem mennek már sehová
Vagy mint én
Aki még itt tanul.
Utánna persze én is eliszkolok.
Egy kárpátaljai magyar
Kettes! Ezt hogy érted? Megkérhetlek, hogy fejtsd ki bővebben? Megköszönném!
Illetve, ha szabad érdeklődnöm: hány éve laksz (már) Kárpátalján? Ismerőseid (családtagok és barátok - mindnek véleménye érdekel! :) komolyan kérdem ezt!), vagy éppen Te eljönnének/eljönnél onnan, vagy (ha tudnának/tudnál) inkább Kárpátalján próbálnának/próbálnál meg boldogulni?
1. Túl idős már a költözéshez.
2. Nincs tőkéje a költőzéshez. 40-50 ezer forintokat keresnek. Abból nehéz itt újrakezdeni az életüket.
3. Nem akarják az idős, beteg szüleiket hátrhagyni.
Ezen három indok egyike, vagy keveréke. Sajnos aki teheti, elhúz onnan. (megértem, én is eljönnék)
Te mely városból (községből?), vagy járásból írsz?
Gondolom a lehetőségek hiánya, a kevés fizetés, meg most ez az újabb kisebbségeket még inkább ellehetetlenítő nyelvtörvény, ami miatt mennél te is.
Remek... Akkor én ezek szerint hatan vagyok.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!