Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi van, ha kimegyek külföldre...

Mi van, ha kimegyek külföldre és ellopják minden iratom?

Figyelt kérdés
Ha egyedül utazgatnék a világban, nem utazási irodával, és ellopják az irataim. Ha tudom a szig, útlevél számom, és persze a lakcímem, akkor rendben vagyok? Vagy mi van ilyenkor?
2021. júl. 8. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Rendben vagy, de ha nem EU, akkor nem mégy sehova.

EU is necces lehet

Felhívod a magyar nagykövetséget/konzulátust és kérsz/kapsz ideiglenes úti okmányokat.

2021. júl. 8. 15:39
 2/6 anonim válasza:
100%

Nagykövetségen igazolnod kell valahogy magad. A folyamatot nem ismerem. Kapsz ideiglenes papírokat és elkezdheted intézni az új iratokat.

Ui: sokat tud segíteni ha nem egy helyen tartod minden iratod, és minimum egyiket magadon. Természetesen nem mindig lehetséges ezt belátom.

2021. júl. 8. 15:48
 3/6 A kérdező kommentje:
És ha fénymásolatokat is viszek, és azokat be tudom mutatni, akkor az jó? Vagy olyan, mintha semmim nem lenne?
2021. júl. 8. 16:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Pl. itt tudod elmenteni -hitelesen- az összes okmányodat.

[link]

2021. júl. 8. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Fenymasolat mindenbol az alap, minden legalabb ket email fiokra feltoltve, plusz en meg minden telfonon es tableten is viszem.

Ha ellopjak az okmanyaid akkor a kulkepviseletet kell keresni (mar ha az adott orszagba van) es ok adnak neked ideiglenes okmanyt amivel haza tudsz jonni.

2021. júl. 8. 17:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Én jártam így.Elmentem a konzulátusra,kaptam egy papírt,azzal hazautaztam.Fizetni kell azért a papírért,ha nincs nálad pénz,azt hiszem lehet utólag is.Ha jól emlékszem 40€ volt 2014-ben.
2021. júl. 12. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!