Egy dolgozó ember hogy mehet el nyaralni?
Ha mondjuk egy évben egyszer el szeretne menni egy hétre nyaralni megteheti? Vagy ha 5 napot szeretne valahol eltölteni+2 nap arra kell, hogy előkészüljön, csomagoljon, menjen a reptérre vagy bármi.
Van egy évbe maximum számú napja amit kivehet és kiveszi egyszerre és akkor így elmehet ahogy írtam?
Vagy hogy működik ez?
Minden dolgozónak van szabadsága, kinek több, kinek kevesebb.
Ha nem számítjuk a mostani Covid megszorításokat, azalatt az idő alatt azt csinál, amihez kedve és pénze van.
Nem is értem a kérdést, nincs családod?
Gyerekkorodban nem voltál nyaralni?
Minek koszonhető az elmult pár napban ez a sok ostoba primitív kérdés?!?
Minden normalis bejelentett munkahelyen dolgozo embernek van szabadsága,ha jol emlekszem otthon évi 25nap jár(minimum) aminek a felével te rendelkezel a masikkal meg a munkaadód (hivatalosan)
Ez böven több is mint az altalad valozt 1 het vagy 5 nap......szoval nem is értem a kerdest....
Elméletileg minden évben egyszer 14 egymást követő napra mentesülnőd kell a munka alól (ebben benne vannak a hétvégék, ünnepnapok is). Kivéve ha olyan szar munkaköröd van, mint nekem, mert akkor benne van a szerződésben, hogy erről lemondok :(.
Viszont 7 napról mindenképp te rendelkezel, azt akkor veszed ki, amikor akarod. Munkahelytől függ, hogy a többit hogy adják ki, általában egyeztetnek veled; nyilván egy egyhetes nyaralás nem életszerűtlen, ehhez minden munkahely szokott alkalmazkodni.
Kedves idegen, ki most zuhantál le közénk a Marsról!
Itt van olyan hogy dolgozó, meg olyan hogy nem dolgozó. Ha dolgozó nem dolgozik, szabadságot vesz ki. Szabad, azaz azt csinál, ami akar.
Van egy minimum, talán 15 nap. A legfiatalabbnak ennyi jár. Ez kivehető egyszerre, de lehet 15×1-1 nap is.
Az időpontról a munkaadó dönt, de figyelembe kell venni a dolgozó kéréseit is. Évente egyszer kötelező egyben két naptári hetet kiadni.
Ez azért fontos, mert a rekreációhoz kell ennyi idő. 1-3-5 nap kevés.
De ha két hét alatt kapál vagy tengerparton hűsíti magát, abba a munkaadójának nincs beleszólása.
D.Brasco: csak az elmúlt napokban vagy három kérdés, egyetemistaként, hogy mi az az adó, és hogyan kell adózni, ha elmegy dolgozni...
És ez még a szoftosabban gáz kérdés. :-D
Még azt is írjátok oda, hogy 15 MUNKAnap, mert ha ennyire világtalan, azt fogja hinni, hogy csak két hét.
HÁROM hét! :))
De nem három. 20 munkanap az alapszabadság, ehhez adódnak hozzá az életkor és egyéb jogcímen megszerzett plusz napok.
Egyébként ahogy előttem leírták. Egyezteti az ember előre a munkahelyén, hogy mikor és mennyi időre szeretne szabadásgot kivenni, és jó esetben el is engedik. A munka törvénykönyve szerint a szabadság valahány százalékával rendelkezhet a munkaadó olyan értelemben, hogy akkor kell kivenni, amikor ő mondja (pl. gyárak kötelező leállása), de nem az összeset.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!