Mennyit pénzt szántok évente nyaralásra?
Egyénileg is, de engem inkább a családos verzió érdekelne.
Neten olvastam pár tanácsot, például:
1) az éves fizetés 5-10%-a között
2) 50-30-20 szabály: nettó fizu 50%-a szükségletek (számlák, kaja, hitel stb.), 30% "szeretném" dolgok (pl: új TV, de ide tartozna a nyaralás is), 20% megy a megtakarításba
Részemről eddig úgy gondolkodtam egy horvát tengerparti nyaralásra max egy havi nettó fizumat szánnám 5 tagú családdal.
Én fesztiválokra szoktam járni, mindenfelé az országban,esetleg külföldön. Nálam az számít nyaralásnak :D
Belépő ára + utazás + szállás + kaja/pia.
Attól függ általában, hogy milyen a szállás, vagy az adott évben mennyibe kerül a belépő. Egy nyáron ha elmegyek 2 hétre úgy szoktam számolni hogy naponta a költőpénz 5-10ezer forint. Annyiból ki lehet hozni 'olcsón' egy jó napot.
2 hétre ha mindent bele számolok ilyen 200-250 ezer körül lehet. (Fesztivál belépő árát nehéz bekalkulálni, mert minden évben egyre drágább)
28/F
Balatonra szoktunk járni, 8-9 nap, attól függ, hogy van épp szabi.
Idén mondjuk felmentek az árak, idén több mint 20%-ot ment fel a szállás foglalásnál...
Ha ehhez hozzácsapom a kaját költőpénzt, 250 körül jöttünk ki eddig, én ezt szeretném tartani idén is, de ki tudja, mennyire mennek fel az árak. Tippre lesz az 300 is, ha nem figyelünk a spórolásra. :/
Mi ketten megyünk, arányaiban ez kb a fele a havi nettó bevételnek.
Nekünk nem telik balatoni nyaralásra,
ezért az Adriára járunk.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!