Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy vagytok mostanában a...

Hogy vagytok mostanában a külföldi utazással? Mennyire mertek belevágni az utazásba?

Figyelt kérdés
Hogy is kezdjem..egy hét múlva véget ér a külföldi szakmai gyakorlatom, és most van egy kis félretett pénzem utazásra. Szüleimtől nem szívesen kérnék most kölcsön. Viszont kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre, tapasztalataitokra is? Megéri most tényleg spórolni, gyűjteni a jobb időkre, nyárra, vagy érdemes most rögtön belevágni egy utazásba? Európán belülre gondoltam, pl. Spanyolországba. Ami macera, hogy gyakran csak átszállással lehet eljutni a desztinációba, ahova egyébként közveten járat is menne normális időkben. Emellett attól is tartok, hogy mi van ha ott helyben elkapom a Covidot, és nem tudok visszajönni? Két hetet le kell ülnöm egy AirBnb-ben, vagy ilyenkor mi az eljárás? Egyáltalán állják a kinti kezelésemet? Sajnos az oltási rangsorban elég hátul vagyok, így az jelenleg nem opció.

2021. márc. 22. 18:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék nyáron, mert most kevesen mennek nagyon, a multikban vagy a bkv-n gyakorlatilag előbb fertőzik szarrá egymást az emberek, mint negatív teszttel egy félig üres repülőn, betartott higiéniás keretek között, maszkban. Nyaralóhelyek is üresek, ahova mi járunk, ott eleve kevesen voltak azelőtt is, hogy megőrült volna a világ. Hogy miért nem megyek mégis? Mert másodszorra veszítettem el a munkámat emiatt a szar miatt. 😂
2021. márc. 24. 22:17
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben Dubajba mennék, repjegy is 100.000 forint alatt van. Szállást meg jóval olcsóbban is találsz.

Meleg, tenger, napsütés van, elvileg minden nyitva, ügyelnek a higiéniára, és az ottani teszt is ingyen van, csak innen Magyarországról is kell vinni egyet.

2021. márc. 27. 19:43
 33/33 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Én voltam Európán kívül, teljesen oké volt, viszonylag sok volt a turista is, az éjszakai szórakozóhelyek kivételével minden nyitva is volt, csak ilyen 50-70%-os kapacitással működnek.

Nyilván meg kell nézni, hogy az adott országban milyen előírások vannak, mik szükségesek az utazáshoz, és mérlegelni, lehet, hogy a célország olyan mértékben le van zárva, hogy érdemben semmit nem tudnál megnézni (múzeumokat, strandokat, turisztikai látványosságokat stb.). De ugye ez attól is függ, milyen célból utazol, mert ha csak a parton akarsz feküdni vagy túrázni, akkor mindegy is, hogy a múzeum nyitva van-e.

Most sok olcsó járat van tök jó helyekre, amúgy, viszont ha meg beteg leszel kint, sok váratlan költség merülhet fel, szóval ezt mindenkinek magának kell eldönteni.

Ha aggódsz a COVID miatt, érdemes olyan biztosítást kötni, ami erre kiterjed és akkor a kezelésed, ha kell (ne kelljen), nem lesz óriási összegű.

2021. márc. 29. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!