Hogy vagytok mostanában a külföldi utazással? Mennyire
mertek belevágni az utazásba?
Figyelt kérdés
Hogy is kezdjem..egy hét múlva véget ér a külföldi szakmai gyakorlatom, és most van egy kis félretett pénzem utazásra. Szüleimtől nem szívesen kérnék most kölcsön. Viszont kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre, tapasztalataitokra is? Megéri most tényleg spórolni, gyűjteni a jobb időkre, nyárra, vagy érdemes most rögtön belevágni egy utazásba? Európán belülre gondoltam, pl. Spanyolországba. Ami macera, hogy gyakran csak átszállással lehet eljutni a desztinációba, ahova egyébként közveten járat is menne normális időkben. Emellett attól is tartok, hogy mi van ha ott helyben elkapom a Covidot, és nem tudok visszajönni? Két hetet le kell ülnöm egy AirBnb-ben, vagy ilyenkor mi az eljárás? Egyáltalán állják a kinti kezelésemet? Sajnos az oltási rangsorban elég hátul vagyok, így az jelenleg nem opció.
Ha hiszed ha nem, a 21. századra Kolumbia is ismeri azt remek kitalálmányt, hogy internet és wifi.
Én pár éve anno a karibi utazásunkon sokat messengereztem telóról a Magyarországon élő húgommal, küldtem neki bőszen a képeinket is.
2021. márc. 24. 09:00
22/33 anonim válasza:
Európán belül gyakorlatilag egyedül Észak-Macedóniába érdemes most utazni, minden más helyen annyira zárva van az ország, hogy semmit nem tudsz csinálni.
Én nem rég jöttem haza Mexikóból, ott gyakorlatilag minden nyitva, bármit lehet csinálni, a narancssárga jelzéses államokban 10 körül bezártak a kocsmák és éttermek, de amúgy ennyi a tengerpartok is mind használhatóak. Plusz jóval olcsóbb hely, mint Spanyolország, szóval ha találsz 150k körül repjegyet, akkor már bőven megéri ennyire messzire menni.
2021. márc. 24. 10:07
23/33 A kérdező kommentje:
Alapjaraton tetszene, de sajnos 250k alatt nem nagyon talaltam. Szallas tudom nem draga, voltam ott 2 eve Cancúnban es kornyeken. :) Gondolkodtam Tenerifen is, de ott is mivan ha kimegyek es akkor szigoritanak be? Nincs semmi igazolasom arrol, hogy covidos voltam-e vagy sem.
2021. márc. 24. 10:24
24/33 anonim válasza:
Amúgy komolyan menj Macedóniába. Ott az Ohrid-tó, remek a helyi konyha, kedvesek az emberek, nem kell teszt, csomó mindent meg lehet nézni. Ha nem voltál még a Balkánon akkor különösen izgi.
2021. márc. 24. 11:47
25/33 anonim válasza:
Ha szabadság tekintetében meg tudnám oldani később is, akkor inkább várnék.
Mi tavaly nyáron utazgattunk többet, akkor jó volt, hogy viszonylag kevés volt a turista, nekem pluszt adott hozzá, de akkor még csak az éttermeknek kellett estére bezárniuk, vagy még nekik ssem. Ehhez képest most mindenhol szigorúbb szabályok vannak tudtommal, a közhangulat is nyomottabb, a vírushelyzet is rosszabb. Ha megtehetem, mindenképp halasztanám. A pénzt félre tudod tenni a nyitásig.
2021. márc. 24. 12:24
26/33 anonim válasza:
21: hidd el, nem arra gondoltam, hogy ott nincs wifi, vagy net...
Hanem arra, hogy ha én egy távoli országban lennék, tuti nem az agyhalott GYK-s kérdéseket böngészném esténként.... :-DDDDD
2021. márc. 24. 14:02
27/33 anonim válasza:
@26 Nem én vagyok ez a válaszoló, de ezt addig gondolja az ember, amíg nen megy el egy hosszabb útra. Pár hétig durván tart a lendület, utána viszont simán van, hogy van kedve az embernek valami teljesen megszokott, hétköznapi dologhoz, legyen az akár 20 perc gyakorizás.
2021. márc. 24. 14:12
28/33 anonim válasza:
Mi akárhányszor nyaraltunk, napozás közben sokszor a telefonon lógtunk. 1-2-3 óra napozás idejébe bőven belefér pár perc gyakorizás is. :D
2021. márc. 24. 14:15
29/33 anonim válasza:
pár perc... ja.... és napok óta itt írogat....
:-D
2021. márc. 24. 14:16
30/33 A kérdező kommentje:
Na ne irigykedjunk mar. Nekem is van kolumbiai ismerosom, es tudom hogy bar a virushelyzet nem a legrozsasabb, azert tobb ott az elet, mint Europaban. :Dkicsit irigylem is oket. Most az a helyzet, hogy Csehorszagban dolgozom, az utlevelem pedig Pesten van. :D Igy emiatt is meg a penz miatt is EU-n belul lenne nekem celszerubb utazni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!