Van itt olyan aki már több országban is lakott? Hogyan hoztátok össze a magánélettel?
Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista vagyok. Szívesen laknék Németországban, Belgiumban, Dániában, Ausztráliában és Oroszországban valamikor az életem folyamán. Egy meg is valósulhat majd remélhetőleg Erasmus által, illetve a mesterdiplomát is külföldön szeretném letenni. Viszont még sosem volt senkim (tudom, fura 19 évesen:( ) és szeretnék családot is a későbbiekben. Lehetséges ezt összehozni? Mikor erre gondolok, hirtelen olyan rövidnek tűnik az élet. Szakmailag is elég egyértelmű céljaim vannak.2021. jan. 23. 22:28
1/6 anonim válasza:
Egyetemen konnyebb lesz olyat talalni, aki hasonlokeppen kepzeli el az eletet. Erasmuson belul amugy tobb is megvalosulhat, a lenyeg, hogy 12 honapnal tobbet nem tamogatnak (de siman lehet 4x3 honap es akkor diploma utan is mesz, de utoljara) :) en is elsoeves vagyok, 2,5 eve tavkapcsolatban elek, hatar valaszt el minket es nagyon jol mukodik minden, meg ugy is, hogy hatarlezarasok miatt alig talalkozhatunk. Sok sikert! :) 20L
2/6 anonim válasza:
Nézd, szerintem kiváló ismerkedési lehetőség eleve az egyetem, de maga a külföldi résztanulmányok időszaka is. És itt nem feltétlenül csak féktelen bulik sorára kell gondolni, persze azok is bővítik az ismerkedési lehetőségeket.
Nekem az egyik hosszabb kapcsolatom egy oroszországi részképzésen kezdődött például.
3/6 anonim válasza:
Belefér egy életbe.
Mennyi idő után mondhatjuk, hogy egy ember egy adott helyen lakott? Egy hónap, három, egy év?
Én laktam 4-5 országban több kontinensen, többnyire munka miatt. Aki keresi az ilyen lehetőségeket, az talál. A leghosszabb távol töltött idő egy év volt, nálunk jót tett a kapcsolatnak... talán.
4/6 anonim válasza:
Egy ilyen külföldi egyetemi programon rengeteg embert ismersz meg. Lehet pont a leendő párodat is.
6/6 anonim válasza:
Én 31 éves vagyok és eddig 4 országban éltem. Nálam az ott élés nem pár hónapot jelent, az inkább a nyaralás kategória, olyan is volt néhány, de azokat nem számolom bele. A mostani országomban már 10 éve élek, állampolgár is lettem. Ebből 2 országban a férjemmel voltam, a mostani ország az ő hazája. Ő szeret utazgatni és bár most is beszélünk róla, hogy talán még 1-2 országot bevállalnánk 5-10 évre, szerintem gyerekkel már nem nagyon fogunk költözni. Jelenleg még nincs gyerekünk, de ha lesz, már nem lesz ilyen egyszerű, főleg, hogy egy olyan országban lakunk, ahol a világon legjobb gyereknek lenni. Szerintem, ha pár hónapot nem bír ki a kapcsolatotok, akkor azért nem is kár, hosszabb ideig történő külföldi tartózkodásnál pedig elkerülhetetlen, hogy együtt menjetek, hisz évekig nem lehet külön lenni. Ez akkor is igaz, ha külföldön ismerkedsz meg valakivel, már ha onnan is tovább állnál. Pár hónapig, esetleg 1 évig bevállalható, mint részmegoldás. 1 évig nekünk is ment, tovább szerintem szinte értelmetlen, hisz az már csak online barátság lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!