Hogy lehet, viszonylag olcsón világot látni? Bővebben lent!
A minap olvastam egy blogot, melyet egy magyar aupair ír. New Yorkban él, 3 gyerkőcre kell vigyáznia mér lassan 1 éve és ezalatt az idő alatt szinte körbeutazta egész USA-t. Nagyon csábítóan hangzik, mert tető van a feje fölött, ételt minden nap kap és zsebpénzt is adnak neki a host szülei. Élvezi az életet, nyelvet tanul, önállósodik, világot lát.
A másik megoldásról a júniusi Glamourban olvastam. Állítólag van egy oldal, ahol egy csomó külföldi ember felajánlja, hogy lakhatsz nála teljesen ingyen, de cserébe neked is el kell szállásolni majd őket a saját házadban. Ez lehet, hogy veszélyesen hangzik, de ha kifogsz egy jó és kedves családot akkor elmehetsz álmaid városában, lakhatsz például Párizsban a belvárosban, vagy New York Cityben!:)
Az utóbbit nevezik couchsurfing-nek! Ezt stoppolással összekötve valóban szinte ingyen ki lehet hozni. Az egyetlen hátrány, ha lány vagy... én egyedül fiatal nőként nem mernék ennek neki vágni. Ha többen mentek úgy már jobban hangzik!
Az au pairkedésen kívül el lehet menni hosszabb vagy rövidebb önkéntes táborba. A hosszabb táborok alatt kapsz zsebpénzt, ellátást, amiért cserébe munkát várnak tőled. Természetesen előre tudod hogy milyen munkára kell számítanod... Én rövidtávú önkéntes táborokban voltam (2,5 hét), ennek az a lényege, hogy az útiköltségen kívül mást nem kell fizetned. Napi 3-6 órát kell "dolgoznod" egy nemzetközi csapattal, délutánonként pedig a csapat várost néz, összekovácsoló feladatokat játszik, kirándul, stb... Ha konkrétan abba a városba nem is jutsz el ahova szeretnél, utána két éjszakára esélyes hogy befogad a csapat vezető, de egy hostel sem kerül már szinte semmibe. (10 euro-ért lehet találni, két plusz éjszakát kibír az ember.) Nekem ez óriási lehetőségnek tűnik, hisz amúgy esélyem sem lenne majd 3 hetet külföldön tölteni, így pedig potom pénzből kijön.
A következő lehetőség, hogy lesed a fapados társaságok oldalát (én most ezt csinálom), és amint meglátsz egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot, neki lódulsz 2-3 éjszakára. Ebben rugalmasnak kell lenni... Ha Madridba megy olcsón járat, akkor ott töltök pár napot az őszi szünetből, ha Stockholmba, akkor ott! :) Szállás az szintén a lehető legolcsóbb hostel!
Köszönöm szépen ezeket a kielégítő válaszokat!:)
Igen, sajnos én se engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy elmenjek hetekre az országhatáron túlra, ezért vetődött fel bennem a kérdés, hogy hogyan tudnék a lehető legolcsóbban kijutni külföldre.
Igen, ez a táborozás nem hangzik rosszul, ismerek egy lányt aki Kaliforniában dolgozott egy ifjúsági táborban, mosogatnia kellett meg ételt készített, de itt is kapott ennivalót és volt hol aludnia.
Azt megkérdezhetem kedves utolsó válaszoló, hogy melyik honlapon találtad ezt az önkéntes tábort, nagyon felkeltetted az érdeklődésemet!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!