Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Világutazás, de milyen szakma?

Világutazás, de milyen szakma?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok. :)

Nagy álmom, hogy bejárjam a világot. Vannak helyek, amelyek nagyon vonzanak és megvalósíthatónak tartom a meglátogatásukat. Főként Dél-Amerika, a Közel-Kelet, Marokkó és Ázsia (Oroszo., Mongólia, Indonézia) érdekel, Kelet-Európával (Ukr, Mold., Ro., Örm., Grúz.) és a Balkánnal (Alb., Bgr, Boszn.) az élen. (ezek eléggé olcsóbb célpontok)

Gimibe járok, nemsokára végzek és tervezek egyetemre menni. Olyan szakmát szeretnék, amellyel esetleg külföldön is tudnék dolgozni, ha esetleg ott élek, vagy Magyarországon élni és közben utazgatni külföldre. Az is fontos, hogy pénzügyileg meg tudjam valósítani az utazást az állásommal, nem szeretnék luxust, csak teljesen olcsó életet és szállást. Jó a nyelvérzékem, angolul C1 szinten beszélek, értek olaszul, románul (Erdélyben élek) és sokat értek az újlatin nyelvekből. (tanulható)

Tegyük fel, hogy bármi lehetnék. Informatikus, programozó foglalkozáson gondolkoztam, ez pénzügyileg biztosítaná az utazást, de attól félek, nem lenne időm a sok munkától. Esetleg találnék állást külföldön, ha nem beszélem a nyelvet (pl.: orosz, albán, spanyol stb.) programozóként?

A tanári álláson is gondolkodtam, a nyári szünetek miatt, de elbizonytalanít a kereset. Ezek a helyek ilyen keresettel is megvalósíthatóak lennének (nett. max. 200k Ft)? Esetleg nemzetközileg elismert C1 nyelvvizsgával taníthatnék angolt küldöldön?

Vagy ha nyelveket tanulnék (újlatin nyelvek és kultúrák, arab stb.)?

Vagy az egyetlen járható út, ha Ny.-Eu.-ban gyűjtök pénzt szakképzést nem igénylő munkákkal VAGY a szakmámban dolgozva és ezt felélem néhány hónap alatt külföldön, utazgatással? (~2-3-4M Ft = ~6-8E €)

Esetleg ez pénz nélkül is megvalósítható, csak bele kell vágni, kell egy terv és egy alap -> (pénz, kapcsolatok)?

Mik a tapasztalatok? Mit ajánlotok?

Vagy túl nagy álmok ezek?

A hasznos és hozzáértő válaszokat előre is nagyon köszönöm! :)

2021. jan. 5. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Auditor.
2021. jan. 5. 15:10
 2/4 anonim válasza:
Pilóta
2021. jan. 6. 06:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem nagy tervek ezek. Bármelyik nyugger körbe tudja slattyogni a bolygót, motiváció kérdése, úgy látom az nálad van.

Szerintem angoltanárként tudsz legkönnyebben külföldön dolgozni, TOEFL nyelvvizsgát kérnek mellé leggyakrabban. Előnye ennek, hogy ilyenkor tényleg a helyiekkel élsz dolgozol, tanárként a legtöbb ország áraihoz viszonyítva sokkal jobban keresel, mintha itthon élnél, pl Kelet-Ázsiában is.

Egy haverom pontosan a te gondolataid mentén végzett el egy fotós főiskolát Londonban, és próbálkozik ezzel, sok országban élt, dolgozott azóta, de nehezen megy így covid idején.

Freelancer grafikusok, informatikuson vannak, akik így élnek. Némely vendéglátós... végül is sok szakma lehet.

Egyetemen több lehetőség van, uniós programok (EVS), ösztöndíjak külföldre.

Talán ez is érdekes lehet számodra:

[link]

2021. jan. 9. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt se feledd, hogy tanárként szinte minden országban neked van a legtöbb egybefüggő fizetett szabid. Pl dolgozol Thaiföldön, akkor is van kétszer egy hónap szabid, körbeutazhatod ott a térséget.

Amúgy lehet egy fillér nélkül is körbe lehet bringázni a bolygót, én nem tudom. Itt szoktak ilyen témák is feszegetni:

[link]

2021. jan. 9. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!