Mit gondoltok szakma nélkül lehet boldogulni külföldön?
Persze. Bár gyaníthatóan azt is meg fogod unni. Mert munkát találni ugyan nem olyan nehéz (feltéve ha nyelvtudás megvan), de egy jó szakma nélkül ez szinte garantáltan egy monoton robotmunka lesz. Ami kezdésnek jó lehet, végcélnak kevésbé...
Mindenesetre boldogulni lehet betanított munkás szerepkörrel is. Pl én amikor kiköltöztem, első másfél évben mekiztem minimálbérért, de nem csak hogy ebből is tudtam spórolni... Konkrétan forintba átszámolva össze tudtam spórolni kb annyit, amennyit otthon összesen megkeresten volna ennyi idő alatt, hasonló munkakörben. Persze ez attól is függ, ki hogy osztja be a pénzt, de a lehetőség adott.
Másrészről viszont a minimálbér odakint is minimálbér, spórolás ide vagy oda, hacsak nem akarsz évtizedekig gyűjteni egy lakásra pl, kell a jobb állás, ahhoz pedig a végzettség.
Lehet de nehezen.
Nekem olyan munkam van amihez nem kell vegzettseg. Ugyan nekem van szakmam de most itt kaptam allast es vannak itt akik ugy kezdtek mint en es ma mar managerek es 2szer, 3szor annyit keresnek mint en.
"lenne egy évem de már annyira feleslegesnek érzem"
Bármit is írnak a többiek, ezt a lépésedet ezerszer meg fogod bánni majd a későbbi életedben!
Egy jó szakmával király lehetsz,
szakma nélkül pedig csak szolga!
lehet boldogulni simán, ugyanis jóval több a munkahely, munkalehetőség
ráadásul odakint a fizetés is sokkal jobb, mint idehaza, ahol örülhetsz, ha hónap végén szárazkenyérre meg krumplistésztára futja
azonkívül odakint a főnökök emberként kezelik a beosztottakat, nem utolsó rabszolgaként
lehet engem is lepontozni a sutyerákoknak, szeretem látni, ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!