Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hova utazzunk a párommal?

Hova utazzunk a párommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

(először is, nem tudom, hogy jó kategóriába írom-e a kérdést, lehet, hogy az utazásban jobban megállná a helyét).

a párommal nemrég jegyeztük el egymást, és amint biztonságosnak ítéljük meg az utazást (nyilván, erre nyárig biztosan nem kerül sor), szeretnénk együtt elutazni valahova.

most utaznánk el először kettesben, így az lenne a kérdésem, hogy ki milyen romantikus helyet ajánlana? ti hol voltatok először közösen külföldön?

Mi Amsterdamon, esetleg Párizson gondolkodtunk, de nem biztos, hogy tudunk annyit félretenni, úgyhogy minden lehetőséget figyelembe szeretnénk venni.

(Tudom, még nincs aktualitása a kérdésnek, de olyan jó álmodozni erről picit..)

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2020. dec. 11. 02:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem azt tisztázzátok le kettesben, hogy ki mit ért "romantikus" alatt. Mert korántsem biztos, hogy ugyanazt...

Most csak a te felvetésedre + az előttem szólók javaslatára reflektálva: egy nagyvárosi hétvégébe (vagy hosszabb időbe) nyilván beleférnek az ún. romantikus helyszínek (Szajna-parti andalgás, stb.) - de összességében inkább egy teljesítménykényszeres turistarohanás. Mert ha már ott vagy, szeretnéd megnézni a "kötelező" látnivalókat, ami sok esetben hosszú sorbanállást is jelent.

Ezzel ellentétben egy korfui nyaralás sokkal relaxáltabb: romantikus vacsora a tengerparton, bérelt autóval olyan klassz kis "titkos" öblök felkeresése, ahol csak ti vagytok, és egyáltalán, nagyon szép az egész sziget. De ez lehetne szinte bármelyik másik görög sziget, vagy tengerparti nyaralóhely, ami nem tömegturizmus (mint pl. Velence v. Jesolo, stb.)

2020. dec. 11. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
Én Montenegrót is bedobnám az ötletek közé, a Kotori-öböl például elég romantikus (a legjobb példa Perast kisvárosa), olcsón elérhető és csodaszép. Vannak hegyek, nemzeti parkok, természetbarátoknak tökéletes tájak északon, délen pedig romantikus városkák, tengerpart és árban is sokkal olcsóbb, mint egy csomó más mediterrán hely.
2020. dec. 11. 13:33
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Itt most -szinte- mindenki segíteni szeretne, ráadásul tudnánk is.

Viszont nektek kellene kitalálnotok, hogy:

Mennyi pénzzel gazdálkodtok?

Hány napra mennétek?

Milyen színvonalú szállást ill. ellátást igényelnétek?

Városnézés vagy tengerpart a vágyatok?

Autóval, busszal, vonattal vagy repülővel mennétek?

stb...

Arra is számítani lehet, hogy drágulnak az utazások.

(A nyári főszezoni utak amúgy is drágák szoktak lenni.)

2020. dec. 11. 14:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Még jó lehet Szlovénia - Bled,vagy Kefalónia Görögországban.
2020. dec. 11. 16:46
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Covid előtt a legolcsóbb repülős uticélok (a teljesség igénye nélkül) Bergamo, Szarajevó, Brüsszel és Berlin voltak emlékeim szerint.

Szarajevó szuper hely, csak ajánlani tudom.

Bergamo meg pont megfelel annak, amit valaki írt - nincsenek kötelező körök, lehet bőven sétálgatni. Az utcán voltak ugyan turisták, de a múeumokban szinte egyedül őgyelegtünk.

Tavasszal kocsival egy tátrai út is jó lehet, persze ha már nem lesz karanténkötelezettség. Ott elég kevésből kijön a program, szállást is lehet találni olcsón, kaja kb mint itt (persze ha valamelyik hegyi házban ennétek, az drágább).

2020. dec. 11. 19:19
 16/17 anonim ***** válasza:
65%
Van autótok? Menjetek délnek, Mostar, Dubrovnik, nézzetek valami szigetet (Hvar vagy Brac pl.), ha szeptember közepe-vége felé időzítitek az utat akkor még garantált a nyári idő, a tenger is bőven kellemes. Viszont nincsen akkora tömeg, mint főszezonban, valamint viszonylag közel van. Volt, aki bedobta a Montenegro-t, azzal se járnátok rosszul, valamivel olcsóbb árak ellensúlyozzák a többlettávolságot.
2020. dec. 11. 21:16
 17/17 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is Szlovénia jutott eszembe. Gyönyörű a bledi tó és a bohijni tó is csodálatos. Én visszamennék és fogok is oda.
2020. dec. 15. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!