Wizzair csomagdíj most hogy van? Nem tudom értelmezni - lehet hogy szőke vagyok, de nem megy.
általában 20-25 kg után kell fizetni, kilónként 2500 ft-t.
Görögországba mentünk a travel service-szel, ott 20 kg volt a fizetési határ. szerintem a wizzairnél is ennyi lehet.
és persze 1 személynek csak 1 feladott poggyásza és 1 kézi poggyásza lehet.
Persze, ha fizeted, akkor akármennyit feladhatsz.
nálunk 2500 ft volt a kilónkénti pótdíj ferihegyen. Görögországban 9 Euró
"Tehát ha fizetsz egy feladott poggyászt, akkor az max 16kg lehet, ha ennél több, akkor túlsúlyt fizetsz."
Kijavitottam, mert úgy félreértelmezhető a mondat.
Az oldalon ez van:
A foglalásokhoz április 1-je ELŐTT hozzáadott poggyászokra 15 kg-os súlykorlát vonatkozik. Az ezt meghaladó tömegű poggyászokért kilogrammonként poggyász túlsúlydíjat kell fizetni.
A foglalásokhoz április 1-je UTÁN hozzáadott poggyászokra 32 kg-os súlykorlát vonatkozik, függetlenül a foglalás dátumától. 32 kilogrammnál nehezebb poggyászok szállítása egészségügyi és biztonsági okokból nem lehetséges.
Se 16kg, se 20 nincs sehol.
Nincs valaki, aki mostanában utazott a Wizz-el?
Wizz air oldaláról másolt infók:
"Az egyes feladott poggyászok tömege nem haladhatja meg a 32 kilogrammot. Ha a további csomagokért a repülőtéren fizet, magasabb poggyászdíjat számolunk fel, amelynek összege attól függ, hogy azt már a bejelentkezésnél kifizeti-e, vagy a beszállókapunál vagyunk-e kénytelenek a poggyászt túlméretesként kezelni."
"A foglalásokhoz április 1-je ELŐTT hozzáadott poggyászokra 15 kg-ossúlykorlát vonatkozik. Az ezt meghaladó tömegű poggyászokért kilogrammonként poggyász túlsúlydíjat kell fizetni.
A foglalásokhoz április 1-je UTÁN hozzáadott poggyászokra 32 kg-os súlykorlát vonatkozik, függetlenül a foglalás dátumától. 32 kilogrammnál nehezebb poggyászok szállítása egészségügyi és biztonsági okokból nem lehetséges. "
Számomra az utolsóból egyértelműen az derül ki, hogy április 1-ig a súlykorlát 15 kg volt, azóta ezt eltörölték, és a maximálisan feladható poggyász súlya 32 kiló, azon felül túlsúly fizetés ellenében SEM fuvarozzák el, csak ha több táskába van pakolva, és többször kifizetted a poggyászdíjat. Ha 32 kg felett van, maximum túlméretesnek kezelik, amire megint más szabályok vonatkoznak, de ezt már nem tudom! Ha megnézed a díjszabási táblázatot, már nincs is olyan hogy túlsúly díj, ergo 32 kilóig senkit nem érdekel hogy 15 kilót viszel vagy 30-at, afelett viszont baj van, mert nem lehet megúszni egy egyszerű túlsúly díjjal!!
Én amondó vagyok fölösleges és baromira kellemetlen 30 kilós bőrönddel utazni, ha csak nem költözöl, de a szabályzat szerint, nekem abszolút, 100%-ig az jön le hogy megengedett!! Ha nem vagy benne biztos és van még pár napod, akkor írj nekik egy e-mailt avagy telefonálj oda, de mivel SEHOL nem ír 15-20 kilót ezért én biztosra merem állítani hogy ilyen nincs is! Amikor én most nyár elején utaztam velük, le sem mértem a csomagomat pont azért, mert meg voltam róla győződve, hogy belefér a 32 kilóba. Ugyanez a táska, ugyanígy megpakolva 2 éve 17-8 kilót nyomott a mérlegen (akkor még 20 kiló volt a határ), ezek szerint ha 15 kg lenne most a határ (amennyi volt április 1-ig), nekem 3 kiló túlsúlyt kellett volna fizetnem, de nem kellett... Számomra egyértelműnek tűnik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!