Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldre költözni? Tapasztala...

Külföldre költözni? Tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem azoknak szól, akik külföldön élnek/éltek, vagy szeretnének kiköltözni.

Aki ott él/élt: Miért költöztetek ki, és hogy kerültetek ki? Hol éltek, és milyen ott? Mennyiben más, mint Magyarország?

Mit ajánlanátok annak, aki külföldre készül?

Haza terveztek jönni, és ha igen, mennyi idő után? Aki hazajött, az miért döntött így? Megbántátok-e ezt a döntést?

Aki ki tervez költözni: Miért szeretnél külföldön élni, és hova tervezel menni?

Bármilyen élmény, tapasztalat érdekel.

2020. okt. 28. 13:17
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
#30 de jó neked! gratulálok, nem könnyű a finn nyelv. ismerősöm próbálkozott vele, ki is költözött a barátnőjéhez, de szakítottak és feladta az egészet
2020. nov. 2. 13:27
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
30-as vagyok. Koszonom kedves 31-es! Szamomra itt teljesen uj vilag nyilt meg. Magyarorszagon elhitettek velem,hogy nincs nyelverzekem. Finnorszagban megtanitottak, hogy minden csak azon mulik mennyire vagy szorgalmas. Itt azota megtanitottak felsofokon 5 nyelven. Engem nagyon motivalt az, hogy ingyen kaptam nyelvtanfolyamot es meg fizettek is erte,hogy ott legyek. Ugy ereztem,hogy penzt fektet belem az allam, muszaj fejlodnom es meg is lett az eredmenye. Utana persze meg hosszu ut vezetett az egyetemig, de megerte. Itt meg az orvosi is 3 nyelvu kepzes, angol-sved-finn.
2020. nov. 2. 13:34
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
30-as vagyok, es persze azt kihagytam,hogy a ferjemnek is rengeteget koszonhetek, aki anyanyelvi, igy vele konnyebb volt tanulni es vegletekig tamogatott mindenben.
2020. nov. 2. 13:39
 34/36 anonim ***** válasza:
65%
igen, én is így vagyok a párommal aki angol. annyival jobban fejlődik a nyelv ha valakivel minden nap használod. meg gondolom az is közrejátszik, hogy magyarul heti pár alkalomnál többször nem beszélek. romlik is mondjuk
2020. nov. 2. 13:48
 35/36 A kérdező kommentje:

30-as gratula mindenhez, amit elértél. :)

5 nyelv az nem kis teljesítmény.

Egyébként a finn telek nem túl hidegek meg sötétek? Az északi országokban nagyon magas az életszinvonal, de nem tudom elképzelni, hogy bírják ki a teleket.

Bár a világ legboldogabb országai között vannak, és a finn oktatási rendszerről csak jót hallottam, úgyhogy csak tudnak valamit.

2020. nov. 2. 16:06
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

30-as vagyok. Koszonom szepen.

A finn telek valoban hidegek es sotetek, de a ho peldaul sokat tud segiteni, olyankor sokkal vilagosabbnak tunik minden. A hideget konnyu elviselni, itt nagyon jo alaoltozekeket lehet kapni. A kabat es a csizma is nagyon fontos es itt azokbol is minosegi van, viszont itt tanultam meg azt is, hogy a kabatnal is fontosabb az,hogy mi van alatta. Nagyon fontos, hogy az embernek legyen hobbija. Mar a finn allam is tamogat 1 hobbit.

Engem nagyon motivalt az,hogy a lakasom fizette az allam,kaptam fizetest azert,hogy tanultam. Van rendes svedasztal az egyetemen es mindossze 2 euroert azt es annyit eszem,amit es amennyit szeretnek. A tanaraim munkatarsnak tekintettek es tekintenek most is. A fizetesem egy alom, Nemetorszagban se lenne tobb, sot.

Viszont van olyan mendemonda Magyarorszagon,hogy Finnorszagban alig kell tanulni. Nem tudom honnan veszik, en kijartam a gimnaziumot itt is, hogy felvegyenek az egyetemre es sokkal tobb lexikalis tudast adott, mint a magyar. Ezt akar szamokban is ki tudnam fejezni, ha valakit erdekel. (Magyar gimnaziumbol nem szamolnak felveteli pontokat.)

Egyebkent a finnek szinte mindenhova csaladostol mennek, igy kevesbe nyomaszto minden. Szerintem a sotetseg sem olyan rossz, mert idovel megszokja az ember es max almosabb lesz osztol. Viszont ezen is lehet segiteni sporttal, vitaminokkal es pozitiv hozzaallassal. Amit nekem szemelyszerint nagyon nehez megszoknom es meg mindig nehez az az,hogy nyaron nem megy le a nap, meg ejfelkor is szinte olyan vilagos van, mint nappal. Itt a redony ismeretlen, kis reluxak vannak, nagyon jol kell tudni sotetiteni kulonbozo sotetitokkel, ha az ember jol akar nyaron is aludni.

Ha barkinek van barmilyen kerdese az orszagrol szivesen valaszolok, akar privatban is.

2020. nov. 2. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!