Külföldre költözni? Tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.
Sziasztok!
A kérdésem azoknak szól, akik külföldön élnek/éltek, vagy szeretnének kiköltözni.
Aki ott él/élt: Miért költöztetek ki, és hogy kerültetek ki? Hol éltek, és milyen ott? Mennyiben más, mint Magyarország?
Mit ajánlanátok annak, aki külföldre készül?
Haza terveztek jönni, és ha igen, mennyi idő után? Aki hazajött, az miért döntött így? Megbántátok-e ezt a döntést?
Aki ki tervez költözni: Miért szeretnél külföldön élni, és hova tervezel menni?
Bármilyen élmény, tapasztalat érdekel.
#10 vagyok.
Mert szeretem azt a vidéket. Voltam ott és megtetszett.
Másrészt ez kihívás. Ahoz hogy oda kijuss teljesíteni kell
Jó az időjárás remek túrahelyek vannak és szerintem amúgy is az USA legjobb állama.
Köszi a válaszokat.
Utolsó, melyik országokban éltél? Egyébként Svájc nekem is nagy álom. Te miért szeretnél oda költözni?
Egy tanácsom van: NE ÁLOMNAK HÍVD, HÍVD TERVNEK!!!! amúgy Svájc is csodás ország.
#10 voltam
Azért Svájctól ne ájuljatok el!
Egy nagy marketing-lufi az egész ország.
16-os: Köszi a tanácsot. A tervezés legelején tartok, úgyhogy most még inkább álom, mint terv, de alakul. :)
Utolsó, ezt hogy érted?
"Miért költöztetek ki, és hogy kerültetek ki?"
20 éves koromban kijöttem egyetemre, mert egyszerűen itt (esetemben Olaszországban) sokkal több és sokkal jobb lehetőségeket láttam. Egyrészt ez, másrészt vágytam arra, hogy világot lássak és ne egy helyen éljem le az életem. Különböző egyetemi programoknak hála ez is megtörtént.
"Hol éltek, és milyen ott?"
Rómában és nagyon jó. Nyilván nem tökéletes, de alapvetően egy vidám és életteli közeg.
"Mennyiben más, mint Magyarország?"
Van pár hasonlóság (a költözés előtt Budapesten éltem, így elsősorban ahhoz hasonlítom), de azok inkább negatívak. Ami a legszembetűnőbb, hogy az olaszok sokkal nyitottabb és örömtelibb emberek és ezt a jókedvüket szeretik továbbadni másoknak is.
"Mit ajánlanátok annak, aki külföldre készül?"
Legyen egy terve és beszélje az adott ország nyelvét. Utóbbi sajnos sokaknak nem egyértelmű, és azt hiszik, hogy egy minimális angoltudás elég, pedig szerintem amíg nincs egy B2-es nyelvvizsga (ha már papír) addig ne menjen ki sehova. Egyrészt nem fogják komolyan venni, másrészt könnyebben kihasználhatják.
"Haza terveztek jönni, és ha igen, mennyi idő után?"
Esélytelennek tartom, hogy visszaköltözzek Magyarországra.
"Aki hazajött, az miért döntött így?"
-
"Megbántátok-e ezt a döntést?"
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!