Mi volt eddig a legizgalmasabb nyaralásod, mi történt?
Svájc mert most nyáron voltam és a svájciakon nem agyon volt maszk úgyhogy még kellet volna halnom minden nap de valahogy hihetetlen képességeinek és a teremtő atya istennek köszönhető túléltem.
Viccen kívül eddig a legizgalnasabb Új-Zéland volt. Ugyan télen mentünk de szerintem így még szebb volt.
Városokba nem igazán mentünk csak botanikus kertekbe, esőerdőkbe, hegyekre és erőkbe valamint fjordokba.
Voltunk a hobbytfaluban , utána a ngauruhoe hegyen (végzet-hegye ha megvan). Voltunk coromanderben.
Utánaátkompoztunk a déli szigetre.
Ott végigautóztunk a nyugati parton egészen queenstownig.
Voltunk a városban meg a közeli hegyekben.
Utánavaló két nap a Milford soundon és a dobtful soundon voltunk. A szállásunk egy Kingston nevű kB 100 fős faluban volt. Az volt a legjobb hogy az a falu egy tóparton volt és így esténként kiültünk és hallgattuk a csendet néztük a naplementét vagy a holdat és a holdfényes hegyeket. Sokszor órákat lehet úgy autózni hogy alig látsz falvakat csak a tájat.
A legszebb Új-Zélandban a csend és nyugalom valamint az érintetlen vadon mindenhol.
(a többesszám 1.személyazért van mert családdal voltunk)
Ez inkább vicces, mint izgalmas de kicsit veszélyes is: tavaj decemberben majdnem az egész suli (lehetett jelentkezni és úgy a 400 gyerekből 200 eljött) elment Ausztriába(általános iskola). Megnéztük a Maria Celli (nemtomhogyirják) templomot, adventi vásárt, schönbrunni kastélyt, kapucinusok temetkezési helyés és valami hunderfazel házakat. A hotel eléggé diákszállós volt. De arra senki nem számított ami akkor történt: éppen vacsoráztunk amikor az egyik 8.-os kétségbe esett fejjel rohant le a lépcsőn:
-Úristen! Piroska néni! (egyik tanár aki velünk volt) Amikor bementem a fürdőszobába kezetmosni, és felkapcsoltam a villanyt, leszakadt a plafon.
Erre mindenki felment és tényleg le volt szakadva a plafon. A nyolcadikost átkísáóérték a másik szobába, én pedig a mi fürdőszobánkban sötétben mostam meg a kezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!