Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tudom, hogy nemrég vezették...

Tudom, hogy nemrég vezették be ezt a két hetes karantén rendeletet Angliában, de kb meddig tarthat?? 😐

Figyelt kérdés
2020. jún. 27. 11:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
10: Hollandiába is van közvetlen repülőjárat az USA-ból. Itt mégse emelkedik durván a fertőzöttek száma. Akkor most mégis hogy van ez? Amúgy azt reméled, hogy ezektől a vastagbetűs kiemeléseidtől valaki majd összecsokizza magát?
2020. jún. 30. 21:34
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

A héten jelentik be, hogy Anglia mely országoknak ad karantén mentességet. Persze pár ország már nyíltan a listán van akik mentességet kapnak. pL: Olaszország, Portugália. Magyarország, Franciaország nincs a listán. Pedig Magyarországon jelentősen kevesebb volt a vírusos megbetegedés mint pl: olaszoknál, portugáloknál. Az ok azért nincs még, mert ugye Magyarország és Franciaország sem engedi be az angolokat karantén nélkül az országukba. Én egészen eddig tényleg elhittem, hogy a vírus veszélyes, kellett a leállás, szigoroítás stb. De ezek után már nem hiszek benne. Az egész politika. Olyan számokat mondanak amiket akarnak. Senki sem tudja leellenőrizni a valódisságát. De tény, hogy felháborító, hogy minden úgy alakul ahogy a politikai érdek kívánja. Hogy meddig lesz karantén? Fogalmam sincs. Angliában élek, itt kint már nagyon kevesen hisznek abban, hogy ez az egész felhajtásra szükség volt. Már belefáradtak a hazugságba. Sokan azt mondják, hogy július 4-e után már értelme sem lenne a karanténnak, mert onnantól nyithatnak a kocsmák, éttermek, mozik, színház stb..

Csak megjegyzés. Voltak/ vannak ezek a tüntetések. Volt szerencsém éppen látni ahogy mentek az emberek egymás nyakába lihegve. Mégsem lett dupla annyi fertőzött ember. Sőt!

2020. jún. 30. 21:55
 13/22 anonim ***** válasza:

11-es:

"10: Hollandiába is van közvetlen repülőjárat az USA-ból. Itt mégse emelkedik durván a fertőzöttek száma. Akkor most mégis hogy van ez?"

Na mondjuk azért én nem lennék büszke arra, hogy 50 ezer emberből 6 ezer meghalt - ez bőven 10 % feletti halálozási arány, ellentétben az influenza 1 % alatti halálozásával.

Netherlands: összes fertőzött 50,223 , új eset +76 összes halálozás 6,107.

Hogy lehet, hogy nem emelkedik az új fertőzöttek száma? Egyrészt a vírus lappangási ideje 2-3 hét is lehet (úgy tudom, nemrég lettek visszanyitva a repjáratok, míg Angliával folyamatos volt az összeköttetés), másrészt

Hollandia meglehetősen keveset tesztel: ha nincs tesztelés, akkor "nincs fertőzött" sem és ezért oly magas a halálozási arány: mert nem is tud a lakosság arról, mennyi fertőzött van - csak azokat tartják számon, akik már súlyos állapotban vannak. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Magyarországon pont ugyanilyen a halálozási arány, mert kb. ugyanazt csinálják (és nem, nem csak idősek halnak bele)

Hungary összes fertőzött 4,145 új megbetegedés +3 összes halálozás 585

2020. júl. 1. 07:52
 14/22 anonim ***** válasza:

Még az előzőhöz:

Arról pl. nem tudom, tudsz-e, hogy Müller Cecília a tesztelés visszafogására szólította fel a kórházakat:

"A tesztelés visszafogásának indokoltságára adott legérdekesebb érv, hogy Müller Cecília szerint,

ha túl sok teszt érkezik egy intézményből a laborba, az „felvetheti a járványgóc gyanúját és a Járványügyi Bevetési Egység bevonásának szükségességét.”

Amennyiben pedig felmerül az esethalmozódás gyanúja, akkor a tisztifőorvosi hivatal a kórházparancsnokokkal és a kormányhivatalok népegészségügyi osztályaival együtt vizsgálatot indít.

Azoknak a szűrését dönthetik csak el az intézményvezetők saját hatáskörben, akik a közvetlen betegellátásban dolgoznak... "

2020. júl. 1. 07:54
 15/22 anonim ***** válasza:
vastagbetűs=nagybetűs
2020. júl. 1. 07:56
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen, persze. A magyar kórházak stikában dugig vannak koronafertőzökkel, az egészségügy az összeomlás szélén, csak ez sikeresen el van titkolva. Meg lehet, már tavaly ilyenkor is jelen volt a vírus meg a többi blabla.
2020. júl. 1. 09:11
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

16-os, vitatkozz nyugodtan, de én nem elsősorban Magyarországról szedem a híreket és nem csak Magyarország létezik.

Spanyolországban köztudottan igen jó az egészségügyi rendszer, ennek ellenére egy megbízható, szavahihető ismerősöm mondta, hogy az ápoló ismerőse azt mondta: ezt most végigcsinálták, de még egyszer ezt nem tudnák megcsinálni. Mondta ezt egy olyan, kevésbé ismert városban, ami nem többmilliós, csak sok volt a fertőzött azon a területen.

Én TÉNYEKből tájékozódom, közvetlenül emberektől - nem a magyar médiából meg Müller Cecíliától és az operatív törzstől :D

Nekem közvetlen ismerőseim közül 5-en kapták el (4 magyar 2 külföldi) a koronavírust olyan mértékben, hogy alig kaptak levegőt, csak ülve tudtak aludni. Egy még az intenzívet is megjárta, szerencsére meggyógyult :-)

Ja, jut eszembe, Boris Johnson, az angol miniszterelnök is csak "viccből" volt a kórházban, az intenzívet is megjárva...

Nem rémisztgetni akarok, félreértitek, de attól, hogy tagadunk valamit, attól még a vírus jelen van és terjed- egyszerűen óvatosnak kell lennünk, ennyi.

És bizony úgy tűnik, hogy a nyári meleg sem ölte meg - ahogy némelyek állítják...

2020. júl. 1. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

17: Te úgy óvatoskodsz, maradsz behúzódva akár évekig, ahogy akarsz, de nekem és a többségnek elég volt 3 hónap. Ha tovább tartanák a szigorításokat, akkor az világháború kitöréshez vezetne, és az, nyugodtan elhiheted, minimum ötször annyi halottal járna világszerte, mint amennyit eddig a vírus szedett. Márpedig ha az eshetőségeket nézzük, az egy lényegi szempont, hogy melyik végkifejletében hal meg kevesebb ember. És akárhogy is nézzük, a mérleg azon megoldás javára billen, hogy hagyni kell lefutni a vírust.

Hollandia lakossága amúgy 17 millió, ebből hatezer áldozat elég csekély, pláne ha még azt is hozzávesszük, hogy csak feleakkora ország, mint hazánk.

2020. júl. 1. 12:29
 19/22 anonim ***** válasza:
67%

Túl nagy volt a lihegés.

Egész világon kerekítve

10 millió 600 ezren betehedtek meg

ebből

512 ezren haltak meg

Meggyógyultak:

5 millió 400 ezren

Jelenleg a világ lakóink száma: 7 milliárd 780 ezer ember.

Ennek az 1 %-a 77 mill 800 ezer-

A lakosságnak még az 1%-a sem betegedett meg, sőt nem is halt meg.

Nézzük az influenzát:

WHO adatai szerint minden évben 3- 5 millió ember betegszik meg súlyosan, és évi szinten legalább 650 ezer ember halálát okozza.

2015-ben pl: 7,6 % -os volt a halálozási arány.. Koronavírus esetében a 0,5 % nem értük el.

Most akkor mégis minek volt ekkora felhajtás körülötte. Igaz, egy új vírus. Még nem ismert, de van. 2-3 év múlva újabb ismeretlen vírus lesz majd, sőt utána is lesznek újabb és újabb ismeretlen vírusok. Most már minden ismeretlen vírus után lebénítjuk a világot???

Az egésznek teljesen más oka volt, csak éppen jókor jött egy vírus amit felhasználtak az ügy érdekében.

2020. júl. 1. 19:17
 20/22 anonim ***** válasza:

"Hollandia lakossága amúgy 17 millió, ebből hatezer áldozat elég csekély, "

Gratulálok, "nagyfokú" empátiáról teszel tanúbizonyságot, mit Neked 6 ezer ember halála... Akinek egy hozzátartozója volt a 6 ezer között, az biztos, hogy nem így gondolja...

2020. júl. 1. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!