Hol van a legközelebbi bálnales?
Már régóta álmom, hogy élőben is megszemleljem ezeket a gyönyörű állatokat, viszont nem igazán tudom, hogyan is kellene belekezdenem egy útszervezésbe, és hasonlókba.
Ehhez kell valamiféle engedély?
Egy ilyen hajó út, ami lehetővé teszi az állatok megtekintését mennyibe kerül?
Aki volt már hasonló kiránduláson mesélne nekem az élményeiről / tapasztalatairól?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Értem én a jó szándékot, de az USÁ-ba küldenéd szegényt, miközben Horvátországban, az Adrián is lehet bálnákat lesni? Például Rovinjban biztosan van ilyen lehetőség.
De ha az "élőben" kitétel alatt nem csak "vadon élő" értendő, akkor Budapesten a Tropicariumban, Nyíregyházán az állatkertben és Vásárosnamény-Gergelyiugornyán az aquaparkban is láthatsz delfineket.
Szia!
Én Izlandon voltam bálnalesen, kétszer is, óriási élmény volt! Ha valóban ez egy álom neked akkor mindenképp javaslok egy utat Izlandra, és nem csak a bálnák miatt :)
Olyan szerencse ért ráadásul a második úton, hogy az egyik bálna alig pár méterre a hajónktól kiugrott teljesen a vízből és dobott egy hátast, így szinte az egész testét láthattuk, ez nagyon ritkán fordul elő és annyira hirtelen történt, hogy sajnos nem sikerült megörökíteni, de az emlékezetemben megmaradt :)
Izland összességében drága, így a szervezett utak sem olcsóak, pontos árat nem tudok mondani, de minden infó ott van a neten (én mindkétszer ingyen voltam).
Küldök pár linket, ez az a cég amivel én mentem, ajánlom őket:
Ezt pedig nem szabad kihagyni ha Reykjavíkban jársz, egy igazán érdekes kiállítás ("múzeum") ami bemutatja az összes Izland környékén található bálna és cetfajtát:
Még egy pár hasznos link Izlandhoz:
Áprilistól szeptemberig ajánlott menni, én júniusban és júliusban voltam, ekkor az idő is nagyobb eséllyel szebb, szerencsés ha sikerül egy napsütéses tiszta égboltos napot kifogni. Húsavíkban egyébként augusztusban a parton ücsörögve is láttam bálnákat ahogy beúsztak az öbölbe (pár száz méterre voltak tőlem) nem kellett hozzá még befizetett út sem :)
Ahogy nézem egyébként itt Olaszországban is van erre lehetőség északon Genova környékén, elküldöm a linkeket, de erről személyes tapasztalatom nincsen:
Ezen voltam először, ott az ára, kb 25.000ft.
Nem kell semmilyen engedély egyébként, a szervezők mindent intéznek és adnak ami kell, igény esetén víz és szélálló overallt, illetve forró csokit és fahéjas csigát a visszafelé úton :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!