Ausztriában élő magyarként jöhetek-mehetek át a
határon, átengednek és vissza?
Ausztria felé még nyitva van a határ, Magyarország felé azonban csak magyar állampolgárok és közvetlen hozzátartozóik utazhatnak be. Karantén nincs egyik irányban sem. Azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. Ennek eredménye lehet a karantén.
2020. márc. 17. 09:44
Kérdező, én a szlovák határnál lakok. Pár napja még itt is átmászkálhattak az ingázó dolgozók, de mostanra ők se (vagyis hát átléphetnek a határon, de akkor hatóságilag elrendelt 2 hetes otthoni karantén).
2020. márc. 18. 09:31
Nyilván azért van 10km es dugó Hegyeshalomnál és kérik más határátkelőt használjanak, mert senkit sem engednek át :D
2020. márc. 18. 09:58
13as a románokat nem akarták átengedni.
Kérdező még mehetsz, én dolgozom, ingázom, naponta kapunk más információt. Jelenleg ha Tirolból jössz, akkor AJÁNLOTT a 2 hét karantén, nem kötelező. Személyi, ecard és munkáltatói igazolás kell. Egy mai infó szerint holnaptól nem lehet majd kijárni, de már hétfőn is ezt ígérték. Ma még az osztrák rendőr sem jött ki a bódéjából.
2020. márc. 18. 13:05
Holnaptól elvileg csak akkor jöhetsz Magyarországra, ha van magyar lakcímed.
2020. márc. 18. 18:27
#15: Vagy magyar állampolgárságod.
2020. ápr. 8. 05:43
Illetve még rokonhoz mehetsz, ingázás kisebb távolságra most megengedett több helyen, de ezt valahogy igazolni kell tudni és ellenőrzik a határokon (Mo.-ra belépésnél). Nem egyértelmű a helyzet a Magyarországra való belépéssel.
Ausztriába sem biztos hogy beengednek, de a sok ingázó miatt lehetetlen mindennel foglalkozniuk szerintem. Ha nincs osztrák lakcímed az is lehet gond, illetve kérhetnek egy négy napnál nem régebbi negatív koronavírus tesztet, amit jelenleg szinte lehetetlen elvégeztetni.
2020. ápr. 8. 05:49
18/22 A kérdező kommentje:
sziasztok! gondoltam leírom én is a friss fejleményeket amiket tegnap hallottam egy ismerősömtől. hisz ez a téma minden nap új kérdés. az ismerősöm a gyerekéhez ment tegnap magyarországra ausztriából, magyarország felé gond nélkül, visszafelé viszont már nem ment egyszerűen, nem akarták haza engedni ausztriába, csak ha két hét karanténa vonul. kisebb harcok árán azt mondták neki ez az utolsó alkalom és átengedték. sajnos én nem merem így megkockáztatni most az átmenetelt, pedig lenne nekem is dolgom magyarországon...
19/22 A kérdező kommentje:
friss infók pedig jöhetnek, ha valaki ide téved!
Az azért elég felháborító, ha valóban ennyire következetes az eljárás ahogy írod....
2020. ápr. 17. 11:33
Kapcsolódó kérdések: