Aki volt már Bulgáriában az megtudja esteleg mondani? . Hogy a tenger átlátszó kék-e tehát nem olyan mint pl:Balaton stb mert választás között vagyunk vagy Olasz, Horvát esetleg még görög és ugye Bulgária
Nem tiszta! A naposparton voltunk, egyes részein a Balaton tisztább!
A felsoroltak közül görögbe mennék, ott igazi kék és tiszta a tenger.
A Balatonnál jóval tisztább, de nem átlátszó kék.
Én a felsoroltak közül utolsó helyre tenném Bulgáriát.
Ha Görögország, akkor Zakynthos partján fekvő Navagio Beach-et ajánlom.
Ha Horvátország, akkor Brac-sziget déli részén található Zlatni Rat lehet a jó választás.
Ha Olaszország, akkor az olasz Cinque Terre vidékének egyetlen homokos strandja; Monterosso Al Mare.
Nem a tisztaságon múlik, nem koszos a Fekete-tenger, főleg normálisabb helyeken nem az (a Napospart egy felkapott turista gettó, érdemes kerülni), viszont más az összetétele, ezért nem annyira átlátszó, mint a Földközi-tenger és annak öblei.
Előnye, hogy kevésbé sós, ezért kellemesebb benne úszni, illetve az Adriai-tengerrel szemben gyakrabban vannak óceáni jellegű hullámok. Én jobban szeretem a sziklás partot, ezért nekem inkább az Adria, de homokos partból egyébként jobbak vannak Bulgáriában, csak meg kell őket találni.
Egyébként a Balaton kimondottan tiszta szennyeződések szempontjából, tisztább a legtöbb felkapott tengerparti üdülőhely közelében lévő víznél, mert azokkal szemben a Balatonba nem megy szennyvíz.
Az "átlátszó kék tenger" nem azt jelenti, hogy tiszta, hanem azt, hogy SZIKLÁS.
A Fekete tenger homokos, így a víz nem olyan "átlátszó kék", mint a köves-sziklás horvát vagy olasz tengerparton.
Bulgáriába akkor menj, ha a homokos part fontos nektek. Ha a látvány a fő, akkor menj pl. Horvátba, ahol egy szem homok nincs.
Ez nem teljesen igaz. Ahol szép kék a tenger, ott ha homokos is a part a széle nem, de pár méterrel beljebb már kék. A fekete tenger nem kék, az fekete. Nem azért mert homokos a tengerpartja, hanem mert komoly szervesanyag van a mélyben abból az időből amikor bezúdult a sósvíz és minden élővilágot kipusztított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!