Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért ilyen béna város Budapest?

Miért ilyen béna város Budapest?

Figyelt kérdés
Én is Pesten lakom születésem óta de nagyon elszomorító hogy ilyen koszos, büdös város. Állandóan dugók vannak a tömegközlekedés színvonala nem a legjobb a bérlet árához képest. Van 2-3 szép hely és állandaón azzal vágunk fel:S húúú a magyar parlament és a Lánchíd így meg úgy. De ezeken kívül nem akad olyan sok látnivaló. A közbiztonság sem olyan jó. A sok budai engem pesti parasztnak nevez amiért nem vagyok gazdag. És persze a vidékieknek is meg van a véleményük rólunk.
2010. júl. 23. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van ennél sokkal rosszabb, hidd el. Dugók a legtöbb nagyvárosban vannak. Kosz tényleg sok van, azt aláírom. A tömegközlekedés egyébként nem drága, de a színvonala a béka segge alatt van. Nem csak 2-3 szép látvány van, jóval több. A közbiztonság rossz, de van olyan nagyváros, ahol még életveszélyesebb este kószálni. A budai sznobokkal meg nem kell törődni...
2010. júl. 23. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Engem a közlekedés egyáltalán nem zavar,csak ez a zárkózottság.Ha elmész Spanyolországba,ott egyből elkezdenek az emberek csevegni,barátkozni veled az emberek,és ez számomra nagyon inspiráló!
2010. júl. 23. 18:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából ez a kérdés személyfüggő. 1,7 millióan vagyunk :D
2010. júl. 23. 18:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Pest nagyon rossz helyen van abból a szempontból, hogy a szél nem tudja folyamatosan tisztán tartani a levegőt, mint mondjuk a tengerparti városokban.

Az úthálózat elég modern, az 1800-as években számítottak a város lélekszámának gyarapodására, csak az autókat nem vették figyelembe (mivel akkoriban még nem léteztek). Az egész belvárost lovaskocsikra szabták, ez látszik is a mai állapotán.

Aztán: a koszról a nagy gyárak éppúgy tehetnek, mint az időjárás és a lakók. Meg persze a Főkefe... Az utcán nagyon kevés a szemetes, ami van, azt sem ürítik sokszor hetekig. Az utcát nagyon ritkán tisztítják, az utakkal nem törődnek. Ez a városvezetés hibája is, de az embereké is. Ha egyesek nem szemetelnének arra hivatkozva, hogy "úgyis a többiek is ezt csinálják, a kuka meg messze van", már jobb lenne a helyzet.

A BKV színvonalán és a jegyek, bérletek drágaságán nem kell csodálkodni, amíg az ilyen Szalainé- meg Hagyó-félék százmilliókat dugnak zsebre. Amit a vezetők ellopnak, azt áthárítják a lakosokra. Meg kell nézni, kire szavazol az önkormányzati választásokon...

Látnivalóból azért van elég, ez jogtalan vád. Pest kivételesen gazdag műemlékekekben, de a pestiek ezt már megszokták, és úgy sétálnak el egy-egy ház előtt, hogy nem is érdekli őket, ki lakott ott, vagy ki építette...

A közbiztonság máshol sokkal-sokkal rosszabb. Világviszonylatban is jónak mondható a pesti bűnözési statisztika, ez szintén jogtalan vád, hogy rossz lenne a közbiztonság.

A sznob budaiak meg parasztok, ezt mindenki tudja. Nem kell velük foglalkozni... Rosszul vagyok azoktól, akik amikor megkérdik őket, hogy pestiek-e, azt mondják, hogy nem, budaiak. Számomra aki a fővárosban lakik, az pesti, és kész.

A vidékieknek is megvan a véleménye a pestiekről? Persze, de a pestieknek is a vidékiekről. Szomorú, hogy nagyon sok pesti úgy vélekedik, hogy ami kívül esik Budapest közigazgatási határán, az "vidék", ahol szükségszerűen kizárólag bunkó parasztok élnek, akik mind a földet túrják. Szerintem ez egy-egy... Én egy Pest környéki faluban nőttem fel, Pestre jártam gimibe. A született pesti osztálytársaim állandóan "levidékiparasztoztak", aztán mikor egy vidéki nagyvárosba kerültem egyetemre, hirtelen én lettem a "pesti bunkó". Nagyon szomorú, hogy egyesek a lakhelyük után ítélnek meg másokat...

2010. júl. 23. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:

"Magyarország..milliók áldása szálljon rád!"

igen!Ez Magyarország,kéremszépenXD

2010. júl. 23. 19:31
 6/9 A kérdező kommentje:
"és úgy sétálnak el egy-egy ház előtt, hogy nem is érdekli őket, ki lakott ott, vagy ki építette... " - ebben igazad van, az a ház amiben én élek még a múlt század elején épült de még sose gondoltam bele..
2010. júl. 23. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
De mégis büszke vagyok,hogy magyar lehetek..úgyis nagy az Isten állatkertje..itt az egész világ egy naaaagy állatkert:) ingyenes a belépő;)
2010. júl. 23. 19:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Az unokatesóm volt Párizsban, mesélt érdekességeket! Meg más ismerős is volt ott.

Sok eső esetén folyik mindnhol a víz, mert a régi (100 éves vagy több) csatornákból folyik ki a víz, mert kis kapacitásúak.

A metrón fehér bőrű tolvajok is vannak, nemcsak a feketék lopnak!

A metró büdös. (régen épült, rossz a szellőzése)

Ott a rengeteg bevándorló.

Ott is óriási dugók vannak, bár van egy belső övezet, ahol valamennyire korlátozva van a behajtás.

Ha jól tudom, akkor többsávos utakon is jobbkézszabály van, ami eléggé kaotikus tud lenni.

Sok a bevándorló, néger, arab, kínai...

Ott is vannak városrészek, ahol sötétben nem érdemes sétálni idegennek.

A franciák, ha sztrájkolnak, akkor azt egyszerre teszik! BKV+Volán+MÁV+Posta sztrájkot képzelj el egyszerre!

A belső városrészekben nincs villamos, csak buszok! (Igaz, jóval több a metró, mint nálunk.)

Ha zavargás van, ahhoz képest egy vesztes fradimeccs, vagy egy tévészék-házfelgyújtás csak óvodás gyerekek vitatkozása.

Bár nálunk is sok a szívás, de az kolbász, amiből ott a kerítést fonták, penészes, csak ez kívülről annyira nem látszik.

2010. júl. 26. 01:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Budapestet és Párizst ne próbáljuk meg összehasonlítani.
2010. júl. 26. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!