Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A gyerek fél, szorong a...

A gyerek fél, szorong a repüléstől. Szerintetek jó ötlet nyugtatót adni neki? Többi lent.

Figyelt kérdés
Jó néhányszor repültünk már a gyerekekkel külföldi nyaralásokkor, és a kisebbik gyerekem (7éves fiú) nagyon szereti, egész jól érzi magát és vidám a ilyenkor, a nagyobbik (10 lány) viszont nem. Látszik rajta hogy izgul, fél szorong remeg, és nem lehet sehogy sem megnyugtatni. Pedig mindketten imádják az ilyen nagy nyaralásokat. Amikor tavaly nyáron az USA-ban, Floridában jártunk (mivel jól beszélek angolul), úgy döntöttem megmutatom egy ottani orvosnak. Ő mondta hogy ez teljesen normális, nem mindenki viseli ezt jól, majd felírt egy gyógyszert, és mondta hogy az indulás előtt egy fél órával vegye be, és minden renben lesz vele. Azóta utánanéztem a gyógyszernek, itthon nem lehet kapni, egy elég erős nyugtató/altató hatású szer. A biztonság kedvéért a járat indulása előtt háromnegyed órával odaadtuk a gyereknek, és hát a hatásfokáról legyen elég annyi hogy már a gépre sem tudott szegény felmenni, ölben vitte fel az apja. Felszállás után még kicsit pilledten forgatta a fejét, nyugodtan nézett maga elé, majd kb 5 perc múlva bealudt, és Berlinig végig csenben kábultan aludt, aztán mikor odaértünk akkor kezdett csak szép lassacskán magához térni, viszont még akkor is szédelgett. Brutális hogy ezek ott amerikában miket szednek. Szerintem idehaza a legerősebb nyugtatók lehetnek hasonlóak, ott meg ez teljesen átlagosnak számít, olyannyira hogy gyerekeknek is felírják. Mindenesetre a gyerek nem bánta a dolgot, mikor leszálltunk csak annyit kérdezett hogy túlvagyunk rajta? Én mondtam hogy igen, ő meg csak annyit válaszolt mosolyogva hogy nem is éreztem. Idén tavasszal Thaiföldre utazunk majd, és nem tudom mi lenne jó, mert a gyógyszertől a gyerek valóban nyugodt maradt, nem félt, és végigaludta, nem végigrettegte az utat, viszont szerintem egy ilyen idős gyereknek mégsem túl jó ha leszedálják. Szerintetek?

2020. febr. 2. 21:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Fejben kell rendbe tenni és az okot kell megoldani, nem elnyomni.
2020. febr. 3. 09:48
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Egy normális embernek eszébe nem jut begyogyszerezni a gyereket. Nem kell repülővel utazni. Nem csak Thaiföldön lehet nyaralni.
2020. febr. 3. 10:07
 13/18 anonim ***** válasza:
61%

Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, meg kell oldani a problémát. Meg kell keresni a szorongás okát: pszichológus, kineziológus, stb. Ha kell, több helyen próbálkozni.

Aki probléma kerülő, az javasolja, hogy üljön többet repülőre, de ez nem megoldás. Egy idő után más szituációban is előjöhet a szorongás, egyre jobban beszűkülhet az élete.

2020. febr. 3. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

B6 vitamin és esetleg egy fél Daedalon tökéletesen elég lenne - remélem, nem akarod még egyszer ennek a gyógyszernek kitenni a gyerekedet...

"Idén tavasszal Thaiföldre utazunk majd, "

Mondjuk szerintem még ez sem olyan biztos, hogy jó ötlet, attól függ, hogy mennyire terjed el addig a koronavírus. Köztudottan a gyengébb immunrendszerű gyerekeket és az időseket támadja meg.

Kínában jan 27-én 2.800 megbetegedés volt, jelenleg világszerte - most már Európában is megjelent - 17.500 körül van a megbetegedések száma. Naponta kb. 3 ezerrel nő.

Egy hete Thaiföldön még nem is volt megbetegedés - most már 19 van.

És persze, el lehet utazni, erős szervezet nem is veszi fel a vírust, csak azért a gyerekemet nem biztos,, hogy kitenném ennek egy nyaralás miatt...

[link]

2020. febr. 3. 17:11
 15/18 anonim ***** válasza:
30%

14!

Repülésről van szó, nem hétköznapi közlekedésről. A probléma megoldás ez esetben, az, higy Nem repül. Erről még nem fog beszűkülni az élete és nem fog felni az autótól. Kb ,mindenhova el lehet jutni repülő nélkül, ha mindenképpen szükséges. A Thaiföldi utazás nem szukseges.

2020. febr. 4. 06:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Na, hát azóta kipróbáltam én is ezt a szert, és hát a gyereknek a közelébe sem kerül mégegyszer. Hétvégén bevettem belőle éhgyomorra egy tablettát lefekvés előtt, mert akkor hat a leginkább, és hát felnőtt szervezet ide vagy oda, egy olyan 7-8 órára ártalmatlanná tett. Fogalmam sincs mikor aludthattam el, valamikor talán olyan este 11 felé. Reggel 7kor a férjem ébresztgetett, de elég volt kikelnem az ágyból.
2020. febr. 10. 19:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
De mi ez a szer? :D
2020. febr. 11. 17:16
 18/18 anonim ***** válasza:

#17 valszeg Benadryl

én is amellett lennék, hogy pszichológus lássa a gyereket, a nyugtató tűzoltómegoldásnak jó, de állandóra nem, és a fóbiák elég jól kezelhetőek. emiatt ne mondjon le az egész család a nyaralásról. sok sikert!

2020. febr. 15. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!