Kiengednek külföldre, ha 1 hónapon belül lejár az útlevelem?
Törökországba utaznánk hárman, apu, anyu meg én (20 éves lány), és az én útlevelem augusztus 16-án lejár. Van ugye az a szabály, hogy hat hónapig még érvényesnek kell lennie azután, hogy külföldre mennénk, de az utazási irodában azt mondták, ez inkább formaság, s nagy esélyünk van rá, hogy elnézik, nem foglalkoznak vele. Új útlevelet kérni (akár gyorsított eljárásban) már nincs lehetőségünk.
Szerintetek milyen a valószínűsége annak, hogy így átengednek a határon? (Szerbia és Törökország a kérdéses pontok, ahol át kellene jutni) Turistaként, csak egy hétre mennénk. Esetleg volt már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Ezt mi innen nehezen tudjuk megsaccolni. Szerintem Törökországban bármi lehet. Lehet, hogy nem is érdekli őket, lehet hogy fennakadnak.
Szerintem ha kiengednek, akkor nincs baj, mert úgyis visszaengednek.
A legrosszabb esetben nem engednek ki.
szerintem te rossz oldalról nézed a dolgot.
nem az a kérdés, hogy beengednek-e vagy sem. (egyébként szerintem nem, mert a vízumot regisztrálni szogás az útlevélhez és a számítógép ki fogja köpni, hogy valami nem stimmel)
az a kérdés, mit csinálsz, ha a török határon azt mondják, hogy te ide nem jössz be. ezen kellene elgondolkodnod.
az utazási irodát meg szerintem nyugodtan fel lehetne jelenteni, mert úgy adnak el neked utat, hogy tudják, te nem is mehetnél...
Nem utazási irodával mennénk, csak náluk érdeklődtünk, hogy hogy működnek a dolgok. Családdal, kocsival... Ha nem engednek be, visszafordulunk.
Olvastam külföldi fórumokon, hogy előfordult, hogy valakinek 2 hónapos vízumot adtak, mert csak két hónapig volt érvényes az útlevele... Abban reménykedem, hogy velem is valami hasonló történne, adnának egy hónapra, hétre... (a magyaroknak nem egy hónapos vízum az általános, egyébként?)
Én csak azt nem értem,hogy ha tudtad,hogy külföldre mentek akkor miért nem ellenőrizted le az útleveledet? Azért egy külföldi út úgy szokott jönni,hogy egy nap a család eldönti hogy ebben a hónapban ebbe az országba menne.Ilyenkor az útlevél előkerül,és lehet ellenőrizni.HA akkor látod,hogy az indulás időpontjában csak 1 hónapig érvényes akkor két dolgot lehet tenni
1.Gyorsan csinálok egy újat
2.Más időpontot választunk,és csinálok egy új útlevelet..
A kérdésedre a válasz..Ha a szabály az érvényes 6 hónap ,akkor elképzelhető,hogy nem engednek be az országba..Ott nem biztos,hogy valaki azt fogja mondani,hogy "nem foglalkozunk vele)
De mivel holnap utazol(biztos vagyok benne,hogy elindultok) teljesen mindegy mi mi írunk ide..Mert saját magad meg fogod tapasztalni...ezért jó utazást kívánok neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!