Van aki a közelmúltban igényelt Angliában NI-t és elutasították?
Szeretnék kiköltözni, de pár helyről hallottam, hogy volt akinek elutasították, más helyről meg azt hallottam, hogy törvény szerint adniuk kell és nem utasíthatják vissza. Van akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban?
A válaszokat előre is köszönöm!
Én tavaly igényeltem, és hát nem volt egy jó élmény. Engem agyon faggattak. Abba is belekötöttek, hogy más az aláírásom, mint amilyen a személyimen. Háromszor kellett leírom a nevem, hogy az ügyintéző elfogadja. Tehát, ha már akkor ilyen apróságokon fent akadtak, akkor szerintem most is hasonló lehet a helyzet, ha nem szigorúbb a brexit miatt. NI nem jár csak úgy mindenkinek, mint ahogy az előttem szóló írta, lehet elvileg igen, de gyakorlatban nem. Ez egészen más világ. Ha nem kísért volna el egy perfekt angolos, -aki az aláírásos résznél kialadt és ezt szóvá is tette- akkor lehet én sem kaptam volna meg.
Csak annyit tudok tanácsolni, hogyha komolyan gondolod, akkor még most vágj bele. Ne feledd, küszöbön a brexit. Igényelj, mert kitudja mi lesz utána.
🤣
NI tulképp TB szám. Nem az ügyintézőn múlik hogy kapsz e vagy sem. Ha jogosult vagy akkor kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!