Miért vannak a külföldi nyaralástól elájulva?
Semmi olyan nincs külföldön, amit itthon ne tudnék megtenni (vízpart, hegyvidék, kirándulás, szórakozás, kaja-pia, wellness stb.) mégis azt érzem, hogy rokonaim lenéznek mivel "csak" belföldre járok nyaralni.
Voltam már párszor külföldön pihenni (pl. Németország, Ausztria, Görögország), de nem estem tőle hasra, sőt sokkal több idegességem volt vele, mint egy itthoni nyaralással.
Kérdező!
Sok ilyen agyhalott van, aki kb. 3 km2-en (lakás - munkahely - teszkó) éli le a teljes életét és még büszke is magára.
...és ezt képes életnek nevezni.
Nagyon szűklátókörű vagy kérdező. Rengeteg minden van külföldön, ami itt nincs.
Raftingoltál és canyoningoztál a Cetinán? Itt nem lehet.
Láttad Skye szigetét és Skócia hegyeit? Itt nem láthatod.
Jártál már Amszterdam tulipán mezejeim? Itt nincs olyan.
Síeltél már Svájcban? Itt nem olyan.
Végigsétáltál a Forum Romanum romjai közt? Itt ezek nincsenek.
Elvesztél Prága gyönyörű városában? Itt nincs Prága.
Láttad a vatikáni múzeum kincseit? Itt legfeljebb hasonmások vannak.
Lenéztél már London városára az óriáskerékről? Nincs ugyanolyan hatása.
Láttál bálnát Norvégiába hajózva? Itt hol lenne ilyen?
Sétáltál már Dánia színes házakkal díszített kikötőin, hallgatva a halászokat? Nem ugyanaz.
Láttad már a Sarki fényeket? Itt nem lehet.
Én ezeket mind megtettem, és Magyarországon ezek közül egyikre se lett volna lehetőségem.
Hadd ne kezdjem el sorolni azt a rengeteg palotát, kastélyt és várat, ami külföldön van, ezekből sincs kettő ugyanolyan.
Szeretem a Balatont, de nem az Adria. Szeretem a Mátrát, de nem az Alpok.
Csak mert mindkettő tó vagy hegy nem lesznek ugyanolyanok.
Nem baj vagy elítélendő, ha valaki belföldön utazik, mert itt szeret, de ne röhögtess azzal, hogy külföldön semmi olyan nincs, ami itt ne lenne.
Az én ideológiám, életcélom, hogy a lehető legtöbb helyre eljussak és a lehető legtöbb dolgot kipróbáljam. Egyszer élünk, miért ne néznénk meg a világ többi pontját? Ki akar egy dobozban élni?
12:50
Hú de jó volt végigolvasni a felsorolást...
...és újra átélni.
(A kérdező meg úgy sem érti, hogy miről beszéltél.)
Ha nincs rá pénzed akkor tökmindegy.
Ha van, akkor viszont láss már világot basz*i. Új kultúrák, emberek, új helyek. Ha itt minden meglenne, akkor senki nem menne külföldre..
Nem tudom hány éves vagy, de előre sajnálom a gyerekeidet.
Ismétlem, ha van rá pénzed. Mindenképpen menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!