Egy külföldi kirándulást hogyan szerveztek meg?
Mi a párommal csak az idén jutottunk el odáig, hogy az országon kivül tudjunk nyaralni. Montenegróba fogunk menni, a tengerparthoz közel egy szállodai szobát már foglaltunk is.
Ezek után hogyan tovább? Ti hasonló, idegen helyeken hogyan osztjátok be, hogy hova éri meg elmenni és miként? Úgyértem neten utánanéztek a látnivalóknak, majd ott tömegközlekedéssel vagy taxival/autóval térképpel a kézben elmentek és kb ennyiből állna az egész?
Bocsi, ha hülyén hangzik a kérdés, de tapasztalat hiján nem igazán tudom hogyan müködik, és persze nem szeretnénk elpocsékolni az időnket, kihagyni a lényeget.
Előre is köszönöm a normális válaszokat! 22n
Mi montenegróba csakis fapadossal járunk. Retúrba kiszokott jönni 8-10 ezerből oda s vissza. Podgorivában kocsit bérlünk, napi 3-4 ezerből azzal megyünk a tengerhez. Szoktunk menni Budvába és Uljcinba is. Budva szebb de Uljcinjba jobb fürödni.
Látom hogy szobátok van ezért abban nem adok tanácsot.
Mindig megnézzük a tipadvisor oldalát hogy ők mit ajánlanak. Nézzetek szét ott ti is és jó utat!
"Úgyértem neten utánanéztek a látnivalóknak, majd ott tömegközlekedéssel vagy taxival/autóval térképpel a kézben elmentek és kb ennyiből állna az egész?"
Valahogy így :) Én meg szoktam nézni a tripadvisort is, a blogokat, amiket követek és különféle keresőszavakkal rákeresek más fórumokra, oldalakra is, aztán onnan szedem össze a tippeket. Ha valamit találok, akkor megkeresem a Google térképen, beütöm a keresőbe, hogy attractions és rákeresek a többi látnivalóra a környéken, hátha találok még valamit a közelben. Igyekszem úgy csoportosítani a látnivalókat, hogy ne legyenek túl messze egymástól és mindig hagyok 1-2 óra pluszt, amikor az időt kalkulálom, bármiféle késésekre vagy ha spontán beülnék valahová. Montenegro egy pici ország, de csodálatos, jó utat!
Először az odajutást kell megoldani, főleg ha tömegközlekedéssel mentek. Utána lehet szállást foglalni ahhoz képest, hogy mikorra van busz/vonat/repülőjegyetek.
Szóval most szervezd meg, hogyan kerültök a szállodába és onnan haza.
A programokat helyben is látjátok, számos kis helyi iroda kínál kirándulásokat, hajózást, stb. Egyszerűbb, mint tömegközlekedéssel. Ha nyáron mentek, úgyis olyan melegetek lesz, csak a strandra fogtok kívánkozni, este séta a városban és vacsora. Esetleg egy hajókirándulás, ha van, valami érdekesebb kis látnivaló a közelben.
Szétnézek neten. Manapság már MINDENT meg lehet találni a net segítségével.
Megkeresem, hogy milyen a tömegközlekedés, van-e egyáltalán normális vagy kocsit kell bérelni, mivel érdemes odajutni, milyen látnivalók vannak és hogyan érhetők el...
Nem olyan bonyolult, csak időigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!