Mit gondoltok Dél-Amerikáról? Szerintetek milyen lenne ott élni?
Mostanában nagyon elkezdtem érdeklődni Dél-Amerika felé, egyszerűen hihetetlenül tetszik nekem az ottani életmód, a kellemes éghajlat, a csodálatos tengerpartok, az emberek lazasága és nyitottsága, a kultúra, a természet szépségei, a spanyol nyelv... Sokat gondolkodtam rajta, és szerintem felnőtt koromban szívesen élnék ott.
Arra vagyok kíváncsi, hogy nektek mi a véleményetek róla? Esetleg ha valakinek személyes tapasztalata is van, nagyon szívesen olvasgatnám :)
Milyen lenne Európában élni? Ha ezt kérdezné tőled egy dél-amerikai, akkor bizonyára te is azt mondanád, hogy ez így túl tág fogalom, tehát differenciáljon.
Dél-Amerika esetében én szintén ezt tenném. Nem lehet egységesen kezelni, hiszen van ott minden, dzsungeltől havas hegycsúcsokon át dús legelőkig, Az sem feltétlen igaz, hogy oda elég a spanyol nyel, hiszen a Dél-Amerika nagy részét kitevő Brazíliában nem spanyolul beszélnek. A kellemes éghajlat a partvidékekre és a két déli országra jellemző lehet, de javarészt esőerdő található Kolumbiától Perun és Bolívián át Brazíliáig. Ezek a területek konkrétan élhetetlenek egy olyan ember számára, aki itt, Közép-Európában nőtt fel. Nem csupán a klíma miatt, hanem az élővilág miatt is. Tehát azt nem nevezném szuper helynek. Az északi és keleti parti államokban a közbiztonság sem a legjobb, biztos hallottál már drogkartellekről, és a venezuelai államcsődről, stb. Turistaként még csak-csak elvan ott az ember, ha nem tér le a javasolt útvonalakról, de tartósan én nem laknék azokban az országokban. Brazília közbiztonságát sem kell bemutatni, gondolom, és a korrupciót mint jelenséget sem...
Ami jó hír azonban, hogy a két déli ország, Chile és Argentína eléggé hasonlítanak Európára, a trópusoktól jóval délebbre fekszenek, tehát élhetőek egy magyar ember számára is. Tehát én ezekbe az országokba mennék, ha mennék. Most csak a nagyobbakat említettem, de szóba jöhet még pl. Uruguay is. Az északi és középső kontinensrész azonban számomra felejtős lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!