Ki szeretnék menni Amerikába! Mi a véleményetek amerikáról?
Ha szeretnéd próbáld meg, régen még én is hittem az amerikai álomban de annyira nem jó ott. Távol vagy nagyon, az egészségrendszer pocsék, bevándorlóként a legrosszabb helyen kell laknod. Ahol a fegyveres össze csapások se ritkák. És nagyon nehéz kitörni. Bár ha egyetemre oda akarsz menni talán nem ennyire sötét a jövőd. Minden esetre én már kiábrándultam az amerikai álomból.
Ha ki akarsz menni minden képen ösztön díjat kell szerezned és nagyon sok pénzt össze kell szednie a családodnak ahhoz hogy el tudj indulni az első évben. Zöld kártyát nem hiszem hogy fogsz kapni, azt nem tudom hogy lehet szerezni házasságon kivül.
Ha jól tanulsz és felvesznek onnantól már csak pénz kérdése a dolog, ha meg elvégzel ott egy jobb egyetemet -jobb egyetemek között is vannak kevésbé drágál- akkor utána valahol biztos hogy kapsz rendes munkát.
Rossz helyen bevándorlóként esetleg akkor kellene élned, ha csak úgy kimennél mosogatni, akkor persze hogy nem találnál normális helyen lakást, de egy ottani diplomával azért nem ilyen gáz a helyzet.
Az amerikai álommal meg szerintem tök fölösleges mindig jönni, ugyanolyan ország mint a többi, ha franciaországba szeretne kimenni, senki nem jönne francia álommal...de mindegy:)
Szurkolok neked, én jövőre érettségizem, és utána szeretnék kimenni, szintén egyetemre. :)
Minden országban előfordulnak "fergeteges összecsapások" még nálunk is .
Most érted, jelenleg kb mindenhol jobb mint itthon. Én azt mondom hogy ha kiszeretnél menni majd , akkor menj ki , nem egész Amerikában az ellenségeskedés megy, van nagyon sok nyugodt hely is.
Angliában, meg Németországban is jobb, mint Magyarországon... Ezen kívül az az angol, amit te a suliban tanulsz nem nagyon lesz elegendő ahhoz, hogy te Amerikában egyetemista legyél, kell hozzá 1-2 hónap, mire hozzászoksz a beszédstílusokhoz (mert ugye nálunk a britféle angolt nyomatják). Viszont ha egyszer beindulsz, hozzászoksz, onnantól nagyon jó lesz! Mindenképpen érdemes elgondolkozni rajta, mert ha nem is egyből mész tanulni (pl. jövőre meglátogatod az ismerősöket a nyári szünetben mondjuk 1 hónapra), hanem csak ismerkedni az országgal, akkor megéri.
Remélem segíthettem neked, sok szerencsét kívánok a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!