Megéri kivándorolni Brazíliába? Hogyan lehet ott megélni villanyszerelőként?
Kedves előző,mesélj még!Ha 3 évet éltem volna egy idegen országba,én nem csak pár sort írnék róla.
(Engem is érdekel.)
Ott nem is ezek a szabványok vannak, jó formán amit itt tanultál a suliban, azzal kitörölheted ott a popódat.
Vagy pár 100ezer forintokért, még tanulnod kell, hogy ott is labdába rúghass. :D
Pl. Angliába még ez kell, hogy egy magyar villanyszerelő ott dolgozhasson.
Kedves Kérdező!
Én most Sao Paulóról mesélek kicsit, de gyakorlatilag többé-kevésbé Brazília nagyvárosai apraja-nagyjára igaz lesz:
Mint ahogy feljebb írták, mindenképpen menj ki legalább 2 hétre , nézz körül... Annak ellenére ,hogy ez egyáltalán nem lesz ugyanaz a dolog, mint ott élni egy -,vagy több évet, egy kicsit belekukucskálhatsz az ottani szokásokba, mentalitásba,stb.
Igen, sajnos fehérnek (helyi nyelven gringó)nak lenni nagyon veszélyes, hidd el nekem, tudom miről beszélek.A brazilok, még a színfehéreknek is ,valahogy teljesen más kisugárzásuk van az európaiakkal szemben, és egy helyi (főként bűnöző), ezt még hátulról is simán kiszúrja egy több százas tömegből.És ezt nem lehet napozással, szoláriummal leleplezni.
Az ő szemükben egy gringót a vagyon, gazdagság jellemzi.Tök mindegy, hogy Romániából vagy Svájcból mész ki.Rádfogják a pisztolyt, és 2 másodperced van h átadd a mobilod pénzzel együtt, vagy simán lelő, és hidd el, hogy a rendőrség naponta számtalan ilyen esettel találkozik és a hócipőjük tele van már egy ilyennel.
És egy olyan bűnöző nem fél a börtöntől, legalább a többi családtagjával együtt lesznek családi mámorban. :)
Egy bizonyos hírek oldalon, (persze nem a bbc newsra gondolok) sajnos a gyilkosságok 99 százaléka Braziliában történik.) Ha már nekünk nem hinnél.
Ja, és a brazil portugál nem hasonlít egyáltalán a románhoz :) Maximum írásban, annak TŰNIK.
Remélem nem keserítettelek túlzottan el, de ha ezeket most hallod először, NE menj ki.
Pozitívumok:
Brazíliában különleges gyümölcsöket ,és kajákat lehet kapni SP-ban a Mercado Municipalban, az ország egész területeiről ,amikről még a neten sem hallottál...
Ezenkívül, nagyon szép nők vannak ,és a tengerpart is beszél önmagáért :), és ha összebarátkozol a helyiekkel különleges hétvégéid lesznek :)
Sok szerencsét,
D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!