Melyik Amerikai városban lehet tllálkozni magyarokal a leg többet?
A magyar szülők gyereke aki már kint született az alig beszél magyarul mert kevés inger éri. Max otthon beszélnek hozzá, máshol angolul beszél.
A második generáció meg már maximum 1-2 szót tud a nagyszülőktől.
Olyanról is hallottam akinek a apja magyar, anyja amerikai, de a gyerek mégse tud pár szónál többet magyarul.
Tehát van sok magyar, főleg Cleveland, OH környékén meg New York-ban de magyarul jóformán csak az tud aki Magyarországon is született.
re 10
Nagyon szomorú, hogy letagadod a származásod! Egyik tót sem hajlandó még ilyen szinten sem megtanulni magyarul, tehát nagy valószínűséggel a felmenőid között magyarok voltak, ami nem ritka azen a vidéken! Bár ismerem a szlovák történelemhamisítást (amit a fejedbe nyomtak), de azért Te is tudod bizonyára, hogy a Felvidék Magyarország része volt! (Pozsony pedig a Magyar Királyság fővárosa a három részre szakadás idején!)
re9
Köszönöm ezt a megnyilatkozást! Bár én sem a kérdésre adom a választ, de muszáj vagyok közkinccsé tenni ezt a gondolatom! A nagy magyarok, köztük a legnagyobb tudósok és művészek sohasem felejtették el az anyanyelvüket távol a hazájuktól!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!