Kezdőoldal » Utazás » Dél-Amerika » Aki járt már esetleg Amerikába...

Aki járt már esetleg Amerikában vagy esetleg ott is él kint, az tudna egy kicsit beszélni róla?

Figyelt kérdés
febr. 17. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Naon kiraly hely.
febr. 17. 15:36
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Fontos lenne tudni, hogy pontosan mi érdekel.

Én Minnesotában éltem kicsivel többet mint fél év.

Az amerikaiak egy nagyon kedves népség, legalábbis Minnesotában biztosan. Viszont erre az államra is igaz, mint a többire. Szinte zéró tömegközlekedés, elképesztő környezetszennyezés és az ételek... Személyes kriptonitom. Kint az ételek olyan anyagokat tartalmaznak amik az európai unióban méregnek minősülnek. És ez most nem költői túlzás. Olyan egészségügyi problémáim lettek, hogy hónapokig kórházba jártam miután hazajöttem.

Én alapból egy szaktudást nem igénylő munkával kerestem meglepően sok pénzt... Legalábbis ami Magyarországot illeti. Kint az lóf@sz pénz, és én se tudtam sok mindenre elkölteni. Egy Meki házhoz rendelése viszonyításképpen, 50-60 dollár, ami 19-22E forint. Sokkal-sokkal drágább kint az élet, szóval félre rakni nem igazán tudtam.

Én nem szívesen költöznék ki ismét Amerikába, de nyaralni és turistáskodni viszont szívesen. De ez csak az én véleményem... Továbbá, te ott, igen te, nyugodtan nyomj egy pirosat mert őszintén elmondtam az élményeimet...

febr. 17. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2es milyen eü problèmàk lettek amivel korhàzi kezelès kellett?
febr. 17. 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Hát tényleg nem mindegy, hogy pontosan mit érdekel. De amit a #2-es leírt, az igaz. Igazából jó volt látni, megtapasztalni, hogy mennyire kedvesek, beszédesek az amerikaiak. Persze ott is vannak kivételek, de akkor is, ott annyi interakciót látsz idegenek közt, mint itthon soha. Sokan szóba elegyednek idegenekkel, akár a boltban. Sokkal közvetlenebbek és felüdülés látni igazából.
febr. 17. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy 15 éve jártam be Amerikát, LA, Las Vegas, Washington, New York, Buffalo (Niagara -túloldalról Kanadából is megnéztem), Grand Canyon, Miami, Key West, stb. Vannak kint rokonaim.

Megerősíteni tudom, amit 2-es írt, viszont ha van egy jó szakmád/hivatásod, amivel kint legálisan el tudsz helyezkedni, akkor komolyabb pénzt is lehet keresni, amiből már lehet félrerakni. Nem mindegy, hogy 1500, vagy több ezer dolcsit keresel.

febr. 17. 20:26
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

A kettes válaszolót természetesen nem értékeltem le, amiért elmondta az őszinte tapasztalatait, a zöld pipa ment és köszönöm is neki!

Kettes válaszoló, írhatok neked privát üzenetet?

tegnapelőtt 00:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, válasz 3-asnak: Bár lassan két éve hazajöttem, volt valami a vesémmel, teljesen tönkre tette Amerika, de már nem emlékszem, hogy pontosan mi volt a baj, hónapokig gyógyszeres kezelést kaptam és minden étkezésemre oda kellett figyelnem, meghíztam kint, nem is keveset, ez pedig a szívemet leterhelte, továbbá a megállás nélküli légkondi használat miatt begyulladt az arcüregem, úgy volt, hogy műteni is kell majd, viszont 1 hónap (!!!) folyamatos antibiotikum megoldotta a gondod, cserébe a mai napig orrspray-t kell használnom és sípol az orrom. Még mindig kövér vagyok, de nem annyira mint amikor hazajöttem, a vesém pedig elméletileg rendben van már. Iszonyat szétcseszte az egészségem az a fél év amerika, soha többet nem akarok kiköltözni oda újra.

5-ös: Én olyan 1800-2200 nettót kerestem havonta, munkától függöt, hogy pontosan mennyit.

6-os: Nyugodtan írhatsz nekem privit.

tegnapelőtt 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

2014-ben jottem ki egyetemre osztondijjal. 2018-ban vegeztem, hazakoltoztem Budapestre de 3 honap elegem lett SSC-ben robotolni ugyhogy vmeg abban az evben visszamentem mesterdiplomat csinalni szinten osztondijjal. 2020-ban vegeztem es covid alatt Budapesten voltam de osszehazasodtam az amerikai baratnommel es 2021-ben kikoltoztem.

Oregonban elunk egy kisvarosban es sikerult jol epitenem a karrierem, valoszinuleg a top 10% tartozunk kereset alapjan (kb. $4000-$5000 rakunk felre havonta, es csak en dolgozok). Iden tudom benyujtani a papirokat allampolgarsagra es miutan megvan koltozunk Europaba. Nekunk nem jon be amerre a dolgok mennek, mindenhova kocsival kell menni, az elelmiszerek dragat es silanyak illetve gyereket itt nevelni nem egyszeru.

Ha van kerdesed irj.

tegnapelőtt 18:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. kéthavonta járok az USA-ba, igaz nem nyaralni, hanem szállítmányozással kapcsolatban és ilyenkor nem azonnal indulok haza, van időm kicsit ide-oda járkálni. Fizetik a szállodám és a bérautóm is. Sok olyan kapcsolatom van, akikre már jóismerősként tekinthetek. Természetesen én nem kint élő szemszögből nézem, de akik itt megnyilvánultak, szerintem nagyon őszinte és érvényes megjegyzéseket tettek. Különösen a #2, de a #8-ast is alá tudom támasztani
tegnapelőtt 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!