Aki járt már Mexikóban, kapott el valamilyen "trópusi" betegséget?
Csapvizet jobb elkerülni, organikusan fertőzött lehet. Védőoltás attól is függ, milyen területére utazol. Kötelező oltás nem kell máskülönben. Ha tengerpartra mész nyaralni, szintúgy nincs okod aggódni. Ha délre utazol felfedezőtúrára, úgy esetleg maláriatabletta ajánlott. Ha nagyon félős vagy, hastífusz ellen védőoltás.
Mikor arra jártam, semmit nem kaptam el. Ami azt illeti még egy utamon sem, pedig megjártam már néhány trópusi és egyéb országot.
Elég sok országban jártam, igen Mexikóban is. A többségükre az Útikönyvek azt írják, meg ne kóstold a csapvizet.
Ez egy baromság.
Ezek a cikkek és szakkönyvek úgy születnek, hogy évtizedek óta oltják egymásba az útikönyv írók a butaságot.
Vicc az egész csapvíz sztori, és a nagyobb városokra teljesen elvetemült dolog Mexikóban is azt írni, hogy a trópusi betegség melegágyai.
Lehet vannak isten héátamögötti részek, ahol talán tenyészik malária, lehet vannak elzárt tavak, amitől fosást kaphatsz, de hazudna mindenki, aki azt mondja, a turista központok ilyenek lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!