Mennyit pusztítottak el és még mennyit fognak az amasonas menti őserdőből?
Sztem mindenki ültessen egy fát...Valami olyannal kéne próbálkoznom, hogy bárki helyett ültetek fácskát, 20000ért :P
Amúgy elöbb utóbb nagy ültetések lesznek, nem hagyják majd ezt azok, akiknek autógyüjteményük van...
Wikipédiát ajánlom:
Ez alapján 1970 óta kb. a 20%-át.
...lesz egy határ, ahol a környezetvédők több pénzt fizetnek egy fa életéért, mint az ipar. Ezt a határt ma nehéz megmondani, de szerintem a dzsungel fele biztos megmarad. Már most is vannak hírességek, akik erdőket vásárolnak, azért, hogy ne irtsák ki őket.
Szerintem több programot kellene szervezni. Szerintem jó lenne, ha bizonyos városokban évente megszerveznék az "Éves Környezetvédelmi Fesztivált", ahova a belépés ingyenes, lehet kis cserjéket kapni és lehet hozni is. Egy adott területen ásni kellene, majd ültetni, szépen berendezni. Ezzel kezdenék a napot. Aztán mindenki kapna egy kisrészt, amiből kertet kell készíteni. Ezen a fesztiválon lennének standok, ahol virágokat lehet vásárolni, erre a csoportok összedobnának pénzt és vennének annyit, amennyi kell. Ezek a kertek kicsik lennének, egy-két négyzetméteresek. Ültethetnének magokat, kis táblákkal megneveznék, hogy mi-mi. Majd a bírók eldöntenék, hogy kié a legszebb kert. Persze az eredményhirdetés csak később lenne. Utána egy túrát tennének a környéken és egy szemét szedési akciót szerveznének. Majd visszaérkezve kvízt tartanának és jöhetnének a fellépők, különböző énekesek, gyümölcsös-zöldséges standok állnának, ahol lehetne egészséges dolgokat vásárolni, közben élvezni a hangulatot. Lehetne gyerek megőrző, sötöbö sötöbö. A végén eredmény hirdetés és kész.
Szóval vannak itt elképzelések. :) Meg én igazából rengeteg programot szerveznék, ha lenne rá lehetőségem...
Sajnos pont többet, mint amennyit Földünk még el tudott volna viselni.
AHogy én tudom a Peugeot gyár minden eladott autó után ültet egy fát a SAJÁT esőerdejében. Hasonló megmozdulások mindenképp jót tesznek, bár ez még mindig kevés. Reménykedjünk, hogy valahogy fennmaradunk....
Ó, ha ti tudnátok azt, amit a bugyuta greenpeacesek már 30 éve hülyeségként terjesztenek...
A föld Co2 --> O2 konverziójának az esőerdők csak egy töredéke. A korallok, tengeri algák és a fitoplankton egyes becslések szerint az esőerdőknél és a föld összes erdejénél 10x több oxigént állítanak elő. Valahogy mégse láttam még idióta greenpeacest odakötözve egy korallszirthez sem.
Egyenlőre még csak ott tartunk, hogy savasodik a tenger (mivel az oldott Co2 savasít, és nem tudja a megcsappant tengeri fotoszintézis kellőképpen feldolozni az oldott Co2-t), de ha eléri a kritikus savasságot gyors ütemben leépül a maradék élővilág is, a vízi fotoszintézis megszűnik és az esőerdő vajmi kevés lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!