SÜRGŐS! 17 éves vagyok kettős állampolgárságú szüleim hozzájárulásával utazhatok e egyedül repülőgépen, külföldi útlevéllel?
Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 10:36
1/8 anonim válasza:
Inkább kísérjen ki valamelyik szőlő az repülőtérre és kérdezzétek meg. Így most jobbat nem tudok hirtelen.
2/8 Offthewall válasza:
hát én kb. 6 évesen utaztam persze magyar útlevéllel egyedül. Amúgy meg annyira bírom "sürgős" de azért sajnálsz 1 percet felhívni a MALÉV-ot, vagy lisztferihegyet stb. és mondanak valami okosat, mert nem valószínű, hogy itt 1 ottani válaszó rátalál a kérdésedre, és válaszol......
6/8 anonim válasza:
a kettő állampolgárságnak nincs jelentősége. írásos engedéllyel utazhatsz, de inkább nézz utána a repülőjogoknak.
7/8 anonim válasza:
én 9 évesen repültem először, egyedül. meg kellett adni annak a nevét, aki fogad, egyébként nem volt semmi. ez volt a malévval még régen. Tavaly, 15 évesen meg hazarepültem germanwingssel, tökegyedül, szintén nem volt semmi, senkit nem érdekel, hogy kivel repülsz, vagy milyen az állampolgárságod. (útlevélemet elő se kellett vennem)
8/8 anonim válasza:
Attol fugg melyik orszagba utazol, milyenek az ottani szabalyok.
Magyar es EUs szabaly az, hogy ha utleveled van, utazhatsz, mivel az utlevel kiallitasahoz kell a szulok beleegyezese.
De pl oroszoknal ha egyik szulo se utazik veled akkor kell toluk hivatalos igazolas (kozjegyzoi vagy konzuli felulhitelesitessel) hogy engedelyezik a hataratlepest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!