Aki járt már esőerdőben, mit tud mondani róla?
Figyelt kérdés
Tetszett élőben?
Milyen állatokat láttál?
Stb.
dec. 9. 21:43
1/8 A kérdező kommentje:
Egyébként hogy lehet oda eljutni? Ha elmegyek Brazíliába, kihez kell fordulni, hogy vigyenek be az esőerdőbe egy kicsit?
dec. 9. 21:45
2/8 anonim válasza:
Sok a bogár jött velünk egy ember kifejezetten amiatt hogy ha egy mérgező bogár megcsíp kihívja a mentőket
4/8 anonim válasza:
Afrikában, Indonéziában.
Kígyókat, majmokat, orangutánt csak hallottam, ahogy építi a "fészkét" -az esőerdő meglehetősen sűrű-,stb.
Többnyire vezetővel és/vagy gépkocsival jártam ilyen helyeken.
Szafari parkokban, nemzeti parkokban sok egyéb állatot is láttam, de ezek inkább szavannás területek.
5/8 anonim válasza:
Inkább csak "fél dzsungelben" Thaiföldön. Rendes, sűrű esőerdőbe nem mertem volna bemenni. Azért így is láttam rengeteg olyan fát, növényt amit eddig csak tv-ben, hallottunk tipikus "dzsungel hangokat", nekem megkönnyebbülés volt kijönni onnan, mert végig attól rettegtem hogy mikor jön egy pók vagy kigyó.
6/8 anonim válasza:
Afrikaban, Azsiaban, Latin Amerikaban jartam. Vagy egyedul vagy jelybem berelt helyi bezetovel satorral. Esoerdoben nem konnyu allatokat latni hacsak nem "turista" esoerdobe mesz ahol az allatokat etetik. Allatokra a szavannak, fuves teruletek a jok. Ott lattam pl hangyaszt kb masfel meterrol.
7/8 anonim válasza:
Brazíliában (nem Amazóniában), Costa Ricában és Indonéziában jártam. Costa Ricában szervezetten, és ott láttunk majmokat, leguánt, lajhárt, krokodilt, az volt a legnagyobb élmény. Brazílában csak majmokat, meg egy cukornád ültetvényen láttunk egy jaguárt, ami valszeg még kölyök volt, mert én azt hittem, hogy macska, viszont attól hosszabb volt és nagyobb. A helyi srác, aki velünk volt mondta, hogy ez egy onça (így hívják Brazíliában). Amúgy meg hatalmas élmény, irdatlan páratartalom, sok szúnyog, úgyhogy ezekkel számolj. Dél-Amerikában különösen a dengue-láz jelent veszélyt, leginkább esös évszakban.
8/8 anonim válasza:
Rátonyi Botondnak van egy Facebook oldala, Egy kaland százat csinál néven.
Elég érdekes dolgokat ír a dzsugeltúráiról, érdemes bekövetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!