Mexikó (esetleg még Kuba, de inkább Mexikó) hasonlítható Thaiföldhöz és Vietnámhoz? Odarepülni drága a családnak (2+2 fő), de mikor megérkeznek, onnantól már egészen olcsó? Vagy Mexikó sokkal drágább, mint a fenti két ázsiai állam?
Figyelt kérdés
jún. 7. 23:10
1/4 anonim válasza:
Mexikóban óriási a szórás, a Maja Riviéra, főleg Tulum kimondottan drága. Thaiföld hasonló, pár sziget nagyon húzós magyar pénztárcával, északon meg tök olcsó. Vietnám eléggé más kategória, a világ egyik legolcsóbb helye, maximum a magyar árak harmadával kell számolni még jobb szállodákban és éttermekben is.
2/4 anonim válasza:
Egyfelől a repülés sokféle és nagyon széles az árskála. Másfelől a tömegturizmus részben jelentősen megdrágítja, részben tömegessé és így alig élvezhetővé teszi. Ezen felül mindenütt erősen eltérő az infrastruktúra. Vannak mérdgdrága luxushelyek (korántsem olyan jók) és vannak szerényebb ellátottságú olcsó helyek is. De akár Távol-Keleten, akár Mexikóban nem mindegy, fürdőzni vagy történelmet látni szeretnél-e. Utóbbihoz sokat kell utazni is.
3/4 anonim válasza:
A sorrend Mexiko, Thaifold, Vietnam. Mexiko joval dragabb mint masik ketto.
4/4 anonim válasza:
Mexikóban és Thaiföldön is régebben voltam (2016 és 2018).
Én már akkor sem tapasztaltam Thaiföldet olyan "hú, de olcsó"-nak, a Covid óta elvileg még drágább, de az biztos, hogy Mexikóban az amerikaiak pénztárcájához igazítják az árakat, legalábbis a felkapottabb helyeken, ahol jártam (Playa del Carmen, Tulum, Cobá, Cancún stb.), tehát jóval drágább.
Ettől függetlenül szerintem ár-érték arányban még mindig sokkal jobb Mexikó, nekem az egyik legjobb "nyaralásom" volt, gyönyörű és érdekes hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!