Ha egy bankkártyához tartozó éves utasbiztosítás utazásonként max 30, vagy 90 napra szól, de én egyhuzamban tovább fogok maradni, hogyan tudják ellenőrizni, hogy mióta vagyok külföldön?
Alapesetben senkit sem érdekel, tehát a biztosítást megkötöd, de nem veszed igénybe.
De ha történik veled valami, a biztosító csak akkor fizet, ha bizonyítod a kint tartózkodásod körülményeit. Ennek számos lehetséges dokumentációja van. Például az odaútra szóló repülőjegy foglalása, az érvényesített beszállókártya, a célország pecsétje/vízuma az útleveledben (ha olyan ország, ahol ez a belépési procedúra része)
Magyarán ha május elsején utaztál, a biztosításod 30 napos, és te június 10-én veszel igénybe a biztosítás körébe eső szolgáltatást, akkor nem fogod tudni bizonyítani, hogy jogos a biztosító felé az igényed. Emiatt a teljes orvosi (vagy más) költség téged terhel.
A túltartózkodás ezért sem célszerű.
Szerintem amíg az ember fiatal vagy okos vagy egészséges, nem szokott aggódni a biztosítás dolgon. Sem 30 sem 90 napra.
Amúgy ha hosszú időre megy saját pénzből, és fiatal/okos/egészséges, akár haza is jön annyiból, amennyibe egy 90 napos biztosítás kerül. HA nem megy, segítek.
Mondjuk zarándokként nem tűnsz felvilágosult embernek a 21. században, de ez érthető. Nem az eszedért szeretnek.
Eu egészségbiztosítási kártyád van már?
:D Rendben, te, mint felvilágosult és eszes ember, mit javasolsz?
Igen, van.
Az EU-n belül az EU kártya tökéletesen elég egy értelmes gondolkodó fiatalnak. Te pedig még okosabb is vagy az átlagnál, hiszen azt is tudod, bankkártya biztosítással szinte bármit elérhetsz. (Titkos tipp: a gránit bank számlacsomagjai a legtutibbak, és a platina kártyájuk mindennél jobb).
Ha a biztosító kérdezné, a barátod fuvarozott ki. Két napja. Az EU-n belül - ahol a hozzánk hasonló felvilágosult - emberek mozognak, ez nem cáfolható.
Amőgy ha gondod van és haza kell jönnöd olcsón, tényleg csak dobj egy őszinte kérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!