Kezdőoldal » Utazás » Biztosítások » Tényleg így van okuk nem...

Tényleg így van okuk nem visszaadni a pénzt az utazási irodának?

Figyelt kérdés
Brazíliába kellet volna mennünk a párommal múlt héten szerdán, viszont hétfön meghalt az édesanyja. Csütörtökön volt a temetés, és sehogysem tudtunk elrepülni. A páromnak elfogadta az utazási iroda azt hogy nemrepül el, így visszakapja az összeg 80%át. Nekem viszont nem akarják elfogadni, mivel nem házasok vagyunk. Nem kevés pénzröl van szó. Mit tehetnénk?
2018. nov. 27. 09:11
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem csak a pénz érdekel, hogy írhat valaki ilyet. Meg olyat is, hogy akkor ilyet akárki kitalálhat és visszamondják az utat. Majd hamisítassz halotti bizonyítványt? 1 millió forintot nem szivesen adnék csak úgy oda valakinek. Föleg, hogy a temetés körül mindent nekünk kellett leszervezni, mert a párom édesapjának, és testvéreinek, senkinek sincs felesleges pénze.
2018. nov. 27. 13:37
 12/37 A kérdező kommentje:
köszönöm a normális válaszokat, sajnos igen, lehet mi hibáztunk, de legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz.
2018. nov. 27. 13:40
 13/37 anonim ***** válasza:

9!

Esélyes, hogy eszébe nem jutott, hogy a párja anyja meghalhat és emiatt le kell mondania az utazást.

2018. nov. 27. 13:40
 14/37 anonim ***** válasza:
49%
De ne gondold azt, hogy az utazási irodában egy rakás gonosz érzéketlen alak dolgozik. Egyszerűen amire te azt mondod, hogy nem kevés pénz, az nekik ugyanúgy nem kevés pénz, ráadásul mivel két nappal utazás előtt történt a haláleset, a munka nagy részét valószínűleg el is végezték már azért a pénzért, amit befizettél. Nem véletlen, hogy szigorúan meg van határozva a szerződésben, hogy milyen esetekben fizetik vissza a árat, illetve hogy hányad részét. Ez sajnos ilyen, egy utazásnál benne van a pakliban, hogy közbejön valami. Azt meg gondolt át, hogy hiába hajtogatod, hogy 10 éve együtt vagytok, az semmit nem jelent, hiszen nincs róla papír.
2018. nov. 27. 16:48
 15/37 anonim ***** válasza:
18%
Élettársi kapcsolat nem elég?
2018. nov. 27. 19:32
 16/37 A kérdező kommentje:
nem sajnos, mindenképp rokoni kapcsolatot kérnek. Csak akkor ez felett nagyon elsiklottunk, vagy ök nemvilagosítottak fel minket erröl. Mivel úgy mondta az utazási irodába az ott dolgozó, mintha mind a kettönkre vonatkozna, ha egyikkel valami történik. Nem is spóroltunk a biztosításon, mert ekkora összegnél nemlett volna érdemes, és mégis így jártunk
2018. nov. 28. 08:38
 17/37 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg megegy orvosi igazolást lehetett volna megjátszani, de igy utólag már nem fogják elfogadni, hiszen egyértelműen csalás.
2018. nov. 28. 09:12
 18/37 anonim ***** válasza:
6%

Igen van, de aki Brazíliába utazgat annak nem hiszem hogy gondot jelent az a 700-800 ezer.

2018. nov. 28. 10:01
 19/37 A kérdező kommentje:
Ez egy ártatlan kérdés volt, hátha valakinek volt hasonló tapasztalata, és nem pedig azért írtam ki, hogy valaki arról döntsön, hogy nekem szükségem-e van arra az 1.5 millóra. Senki sem örülne ilyen veszteségnek, de ha bele kell törödni, akkor beletörödünk.
2018. nov. 28. 10:11
 20/37 anonim ***** válasza:
34%

Az utazási rovatba többnyire normális emberek szoktak válaszolni, de néha -sajnos- itt is megy a jó magyaros kárörvendés.

Javasolnám, hogy kérdezzél meg egy utazási ügyekkel foglalkozó jogászt is, hátha van valami jó ötlete.

Avagy:

Kárörvendés helyett az én -civil- ötletem, hogy vigyél két tanút egy közjegyzőhöz, akik ott egybehangzóan tanúsítják, hogy 10 éve együtt éltek már, azaz élettársak vagytok. Ez már akkor bizonyítja, hogy rokoni kapcsolatban álltok

Az erről készült közjegyzői pecsétes okiratot már nem fogják tudni egyszerűen lesöpörni az utazási irodában.

Amúgy az irodának is van mindenre kiterjedő biztosítása, ha fizetniük kell.

(Ha bejött a javaslatom, a whiskyt szeretem...)

2018. nov. 28. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!