Elegendő az EU-s biztosítási kártya egy szlovén útra, vagy érdemes külön biztosítást kötni az utazási irodánál?
A külön kötött utas biztosítás pár olyan dologra is kiterjed, amire az Eu-s biztosítási kártya nem. Ilyen például a személyi okmányok elvesztése, a poggyászkár, egy esetleges autóbaleset esetén az autó hazaszállítása, ne adj isten holttest haza szállíttatása, ami nem két fillér, a betegek, illetve gyerekek hazaszállítása, ha arra van szükség, akkor ügyvédi vagy szakértői költségeket is támogatja, illetve legtöbben biztosítanak egy segélyvonalat is, amit a nap 24 órájában lehet hívni bármilyen problémával.
Nem tudom Szlovéniának a törvényeit, hogy mit biztosítanak az egészségügyben a helyi lakosok számára, érdemes utánanézni, hisz nem sok helyen támogatnak mindent, ahogy nálunk, ha sort kell keríteni valamilyen beavatkozásra, műtétre, vagy bármire, egyáltalán nem biztos hogy arra elegendő a kártya... Ezek viszont jó pár millióba kerülhetnek. Én azt mondom, ha autóval mentek, akkor mindenképpen érdemes kötni, azt a 300-400 forintot már nem szabad sajnálni... Lehet hogy "pénzkidobás" lesz, de legalább nem érhet titeket túl váratlanul semmi!
Azt se felejtsd el, hogy az EUs kártya csak az állami helyekre jó, az üdülőknél, hoteleknél viszont gyakran privát kórházak, ellátók vannak. Utóbbi esetben, ha ők jönnek ki, nekik fizetned kell, nem is keveset, vagy variálhatsz hogy de neked bizony az állami kórház kell...
Voltam így Bulgáriában, kirándult bokával, nem volt kellemes, plusz két óra szenvedéssel járt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!